Τέμπη: «Μανούλες σας νιώθω! Συμμερίζομαι τον πόνο σας» - "Σπαράζει" με τα λόγια της Βέφα Αλεξιάδου

Η συγκινητική ανάρτηση της...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει δημόσια και συγεκριμένα μέσα από τα social media την θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ τις αναρτήσεις μερικών celebrities). Ανάμεσα σε αυτούς και η Βέφα Αλεξιάδου.

Συγκεκριμένη, η γνωστή μαγείρισα έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook προς στις μανούλες που έχασαν τα παιδιά τους στο φονικό τρένο.

Η ανάρτηση της Βέφας Αλεξιάδου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ζεσταίνει κι απαλύνει τον πόνο της ψυχής μου ο ήλιος μπαίνοντας από το παραθυράκι της εκκλησούλας μου, το δειλινό! Μανούλες ΚΟΥΡΑΓΙΟ! όπως η Παναγιά! Θερμή προσευχή και παράκληση και θα νιώσετε το χέρι του Θεού να κρατάει σφιχτά το δικό σας χεράκι και να σας στηρίζει όπως εμένα! Δεν είναι τόσο απλό χρειάζεται πίστη δυνατή σε όσα μας δίδαξε ο Κύριος με τη ζωή του και όχι με λόγια!

Πρέπει αν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε να πάρουμε τον δικό μας σταυρό στην πλάτη και με κουράγιο και δύναμη να διαβούμε το δρόμο που είναι χαραγμένος για τον καθένα μας. Σας νιώθω! συμμερίζομαι τον πόνο σας ! Σας Αγαπώ! κι εύχομαι από ψυχής τα λόγια μου να είναι μια στάλα παρηγοριάς στον βαθύ πόνο σας», έγραψε η Βέφα Αλεξιάδου.

Ζεσταίνει κι απαλύνει τον πόνο της ψυχής μου ο ήλιος μπαίνοντας από το παραθυράκι της εκκλησούλας μου, το δειλινό!...

Posted by Vefa Alexiadou on Friday, March 3, 2023

«Θυμάμαι να καίγομαι, πήδηξα και...»

Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές όσων επέζησαν από το δυστύχημα στα Τέμπη είναι άκρως ανατριχιαστικές μιας και οι εικόνες που έζησαν δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από την μνήμη τους, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κηδεία ενός από τα θύματα.

Η Βασιλική, ο Δημήτρης και ο Άγγελος είναι μερικοί από τους νέους που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους στα βαγόνια του τρένου. Η πρώτη, μιλώντας στο Star, μοιράστηκε τα δευτερόλεπτα τρόμου στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Θυμάμαι να είναι όλα μαύρα, να έχουν σβήσει τα φώτα, να προσπαθούμε να βγάλουμε τα σίδερα από πάνω μας, από τα χαλάσματα. Προσπαθούσα να βρω τους ανθρώπους που ήταν μαζί μου. Φώναζα βοήθεια.

Θυμάμαι να καίγομαι και βγήκα έξω επειδή καιγόμουν. Έτσι σώθηκα, πήδηξα σε κάτι πράγματα. Ήταν κομμένο το τρένο, δεν είχε παράθυρα. Ήταν κομμένο στο πάτωμα, γυρισμένο ανάποδα. Όλες οι καρέκλες ήταν γεμάτες από κόσμο. Καιγόντουσαν ζωντανοί, φωνάζανε», ανέφερε η νεαρή κοπέλα.