«Τους καλούν οι νεκροί» - "Μουδιασμένη" στην έναρξη του Τούνελ η Αγγελική Νικολούλη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ένα ολόκληρο Έθνος πενθεί»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τους καλούν οι νεκροί» -

Με μια νέα εκπομπή Φως στο Τούνελ επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής 3/3 η Αγγελική Νικολούλη, η οποία φυσικά στην έναρξη της θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια καρδιάς στους τηλεθεατές με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, λίγο μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Τα σχόλια της Αγγελικής Νικολούλη στο Φως στο Τούνελ για τα Τέμπη

«Καλησπέρα. Ένα ολόκληρο έθνος πενθεί, πενθεί για τους 57 νεκρούς. Για τους νέους που ενώ σχεδίαζαν την ζωή τους, δεν πρόλαβαν να την ζήσουν. Δεν πρόλαβαν να πετάξουν με τα δικά τους φτερά γιατί κάποιοι τους τα έκοψαν απότομα. Ένα ολόκληρο έθνος ζητά, απαιτεί να βρεθούν όλοι οι ένοχοι και να τιμωρηθούν. Περιμένει να δει τι θα γίνει με έργα πλέον και όχι με μεγάλα λόγια. Περιμένει ο κόσμος να δει τι θα γίνει για να μην ξαναζήσουμε τέτοια εγκλήματα και να μην ξαναθρηνήσουμε τόσους νεκρούς.

Εκεί στην κοιλάδα του θανάτου, φίλοι μου, στα Τέμπη, τρεις μέρες τώρα ανταμώνουν η κρατική αναλγησία, η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, το φτηνό ρουσφέτι και οι ιθύνοντες που ενώ έχουν φταίξει δεν έχουν συλληφθεί. Τους καλούν οι νεκροί εκεί και τους καλούν για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και αυτό περιμένουμε να δούμε. Πέρα από τον σταθμάρχη, ποιοι άλλοι θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγελική Νικολούλη.

«Έλεγα πώς θα πεθάνω και ξεκίνησα τις προσευχές»

Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο φονικό τρένο στα Τέμπη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και ανατριχιάζουν το πανέλληνιο. Ένας από τους τραυματίες ήταν ο Θεόδωρος Κατσιούλης ο οποίος βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι (δείτε εδώ μια συγκλονιστική μαρτυρίες για τις τελευταίες ώρες της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας).

Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Παρασκευής 3/3 και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε.

«Πρώτα θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση τους. Θέλω να πω τις ευχαριστίες μου στο Νοσοκομείο της Λάρισας και τους γιατρούς. Ήμουν στο βαγόνι 3, στη θέση 41. Θυμάμαι ότι το βαγόνι είχε καθυστέρηση στα Παλαιοφάρσαλα 20 λεπτά, πήρα τον γιο μου και του είπα ότι θα καθυστερήσουμε από την ενημέρωση που είχαμε.

Βρισκόμουν στο σημείο πίσω στη θέση 41 που βρισκόταν και η τσάντα μου. Μετά τα Παλαιοφάρσαλα, το τρένο ήταν γεμάτο και σταματήσαμε στη Λάρισα μετά την καθυστέρηση. Άκουσα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Φτάσαμε στη Λάρισα, κατέβηκε πολύς κόσμος, μπήκε κόσμος μετά. Την ώρα που πήγαινα στην τουαλέτα πριν μπούμε στα Τέμπη χτύπησε το κινητό μου, είπα θα πάρω μετά την κλήση. Και όταν έκανα δύο βήματα, το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και μόλις πήγα να γράψω το μήνυμα, μία τεράστια δύναμη χτύπησε…Ένα χτύπημα, ένα τράνταγμα και μία οστική δύναμη.

Με πέταξε στα καθίσματα, έσπασα τη μύτη, κατάγματα στα χέρια και όλα. Όταν άνοιξα τα μάτια υπήρχε σιωπή για δύο δευτερόλεπτα. Μετά φώναζαν να ανοίξουμε τους φακούς από τα κινητά, επικράτησε πανικός. Πήγαν να βγουν δύο παιδιά από την πλευρά που ήμουν εγώ, φώναζαν “Φωτιά φωτιά”. Ένα παιδί έσπασε το τζάμι ψηλά, βγήκε μία κοπέλα πρώτα, δεύτερος πήγα εγώ σκαρφαλώνοντας να βγω. Μόλις πήγα να βγω νόμιζα ότι ήμασταν σε γέφυρα. Μία επιβάτισσα με δύο παιδιά από την Αθήνα μου είπε “σε παρακαλώ, πιάσε το κοριτσάκι να το κατεβάσουμε. Την ώρα που ήμουν κάτω, σε μια στιγμή δεν πίστεψα τι έγινα. Λέω “θα πεθάνουμε” και ξεκίνησα να κάνω προσευχή», είπε χαρακτηριστικά ο τραυματίας.