«Όταν πέθανε η μάνα μου...» - Η συγκινητική αποκάλυψη του Νίκου Μουτσινά στον αέρα του ΣΚΑΪ

Τα ''πήρε'' ο παρουσιαστής

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Όταν πέθανε η μάνα μου...» - Η συγκινητική αποκάλυψη του Νίκου Μουτσινά στον αέρα του ΣΚΑΪ

Η τραγωδία στα Τέμπη συγκλόνισε το πανελλήνιο με τους θανάτους των ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, που είχε ως κατεύθυνση του τη Θεσσαλονίκη και εν τέλει δεν πρόλαβε να φτάσει ποτέ, να ξεπερνούν τους 50.

Η κυβέρνηση λοιπόν εν όψει της τραγωδίας κήρυξε 3ημερο εθνικό πένθος μέχρι την Παρασκευή 3/3, ενώ από το Σάββατο 4/3 και στο εξής ο καθένας μπορούσε να διαχειριστεί αυτόβουλα τη θλίψη του.

Στο προσκήνιο λοιπόν βλέπουμε να έχει έρθει η απόφαση καλλιτεχνών να ανέβουν και πάλι στις πίστες των μπουζουκιών, με την Κατερίνα Καινούργιου να τα βάζει την Τρίτη 8/3 με τον Γιώργο Τσαλίκη για την κίνησή του αυτή (δείτε εδώ όσα ειπώθηκαν ανάμεσα τους στο Super Κατερίνα).

Στη συνέχεια της ημέρας, αφού προβλήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο Καλό μεσημεράκι, τη δική του άποψη εξέφρασε και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό μια προσωπική του ιστορία.

Το σχόλιο του Νίκου Μουτσινά για τη διαχείριση του εθνικού πένθους

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορούσε δυστυχώς μόνο τα δημόσια. Εγώ αν με ρωτάς, δε το καταλαβαίνω. Αν λες ότι έχεις εθνικό πένθος τελειώνει το σύστημα όλο… Αυτό που είπα είναι ότι περίμενα μια ανακοίνωση από το ΣΕΗ, δε γνωρίζω τις διαδικασίες του γιατί δεν είμαι και γραμμένος, δε το είπα για να γίνει και κάτι. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Πάλι όμως εδώ, μεταξύ μας κάπως, πρέπει να σου πω εγώ πως να βιώσεις το πένθος του άλλου. Κατάλαβες τι γίνεται; Κοιτάμε πως θα την πει ο ένας στον άλλον. Δε θα μου πεις πως θα πενθήσω. Ξέρω ανθρώπους, εγώ ας πούμε, όταν πέθανε η μάνα μου, τη δεύτερη μέρα που πέθανε, που δε το πίστευα ακόμα, ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια για να ξεχαστώ και να περάσω καλά.

Αν με έβλεπε ο άλλος θα έλεγε, “τι αναίσθητος, πάει και γελάει;” Που ξέρει όμως ο άλλος τι περνάω εγώ και πως θα το περάσω. Μην πάμε τώρα και αρχίσουμε, γιατί το έκανες, και γιατί τραγούδησες. Υπήρχε μια γενική εντολή; Όχι. Μπορούσε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει; Ναι…. Όσο ανοίγουμε την κουβέντα, φεύγει το focus από εκεί που πρέπει», είπε ο Νίκος Μουτσινάς.