ΕΣΗΕΑ: «Καλό θα ήταν να μην...» - Η "αιχμηρή" ανακοίνωση για τους παρουσιαστές και την τραγωδία στα Τέμπη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε δημόσια»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο στόχαστρο της ΕΣΗΕΑ βρέθηκε ο Νίκος Μουτσινάς και ο Αντώνης Κανάκης μετά το ξεμπρόστιασμα στις εκπομπές τους (δείτε εδώ των Ράδιο Αρβύλα) για την απόφαση τους. Αφορμή στάθηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και άφησαν αιχμές για άλλους δημοσιογράφους και τον τρόπο που χειρίζονται το εν λόγω θέμα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών.

Ο εκνευρισμός του Νίκου Μουτσινά με το ΣΕΗ

Μετά από λίγες ημέρες αποχής εν όψει του εθνικού πένθους, στο οποίο βυθίστηκε η χώρα τη Δευτέρα 6/3 είδαμε το Καλό μεσημεράκι και το Νίκο Μουτσινά να βγαίνουν και πάλι στον τηλεοπτικό αέρα, με την προσπάθεια να κάνουν το κοινό να ξεχαστεί από τη θλιβερή επικαιρότητα των Τεμπών.

Μετά τα πρώτα λόγια του παρουσιαστή λοιπόν, σειρά είχε ενότητα της χρυσής τηλεόρασης με τον Νίκο να σχολιάζει όσα όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες. Τότε λοιπόν τον είδαμε να παίρνει το λόγο, κάνοντας ένα αιχμηρό σχόλιο αναφορικά με το ΣΕΗ, που εν όψει του πένθους επέτρεψε στους ηθοποιούς να ανεβάσουν παραστάσεις (δείτε εδώ την τεράστια συγκίνηση στο πλατό του Super Κατερίνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη).

«Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ότι το ΣΕΗ δεν έβγαλε ανακοίνωση την Τετάρτη να μην παίξει κανένα θέατρο και παίξαμε. Παρ’ όλα αυτά ο παραγωγός πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο και είπε “τι κάνουμε;” και ότι τι σημαίνει το τριήμερο εθνικό πένθος;

Για το υπουργείο σήμαινε ότι απλά δεν θα γίνουν δημόσιες εκδηλώσεις, τα θέατρα φυσικά και θα παίξουν κανονικά. Δεν υπάρχει λόγος να μην παίξεις θέατρο, χαζός είσαι; Και να κάνουμε ενός λεπτού σιγής, την οποία και κάναμε και αυτό ήταν. Κάπως ενοχλήθηκα, γιατί δυο εβδομάδες τρέχουμε σε εσάς που μας ακούτε να βοηθήσετε γι’ αυτό που συνέβη στο κλάδο των ηθοποιών και δεν έβγαλε μια ανακοίνωση το ΣΕΗ να μην παίξουμε την Τετάρτη, το οποίο ήταν αρκετά εκνευριστικό», είπε ο Νίκος Μουτσινάς.