8 Μαρτίου: 18 επώνυμες Ελληνίδες υμνούν την Ημέρα της Γυναίκας

Η δική τους φωνή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
8 Μαρτίου: 18 επώνυμες Ελληνίδες υμνούν την Ημέρα της Γυναίκας

Γυναίκες ανεξάρτητες και επιτυχημένες, γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες, σύντροφοι... Είναι πολλές οι ιδιότητες που καλούνται να εκπληρώσουν μέσα στην καθημερινότητά τους, όμως στο τέλος τα φέρνουν εις πέρας – και με το παραπάνω.

Το τρίπτυχο μητρότητα-καριέρα-έρωτας, άλλωστε, έχει μεγάλη σημασία για εκείνες, ενώ ποτέ δεν μένουν αμέτοχες (με λόγο ή έργο) σε γεγονότα της επικαιρότητας, όπως το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους, καταθέτοντας τη δική τους... φωνή. Το μήνυμα τους, σημαντικό: «Μια γυναίκα όλα τα μπορεί»...

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ελένη Μενεγάκη

8 Μαρτίου Παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας Μενεγάκη

Είναι η “βασίλισσα” της τηλεόρασης εδώ και 30 χρόνια, “σάρωσε” τον ανταγωνισμό στο πέρασμά της και την “χρυσή” καριέρα της πολλοί έχουν ζηλέψει (με την καλή έννοια). Έχει τρεις γάμους στο ενεργητικό της και 4 υπέροχα παιδιά, ενώ ο έρωτάς της με τον Μάκη Παντζόπουλο “ζει και βασιλεύει”. Πώς τα... βολεύει; Με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

  • Μητρότητα: “Αγάπη, αγάπη, αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά… Αυτό για μένα είναι η μάνα με δυο λόγια! Πραγματικά ήθελα πάρα πολύ και τα τέσσερα παιδιά, τα κυνηγούσα, ήθελα να τα κάνω. Μετά μπήκα πολύ γρήγορα στη δουλειά, υπήρχε πάλι ξανά αυτή η ισορροπία, δουλειά, οικογένεια και άντρας και όλα».
  • Καριέρα: “Οι γυναίκες που κάνουν καριέρα, μπορεί όλη τους η ζωή να είναι η καριέρα τους, μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι και η προσωπική τους ζωή. Όχι; Εμένα πάντα με ενδιέφερε η ζωή μου. Δεν υπήρξε περίοδος που δεν με ενδιέφερε. Και τα δύο με ενδιέφεραν πολύ, γι' αυτό και είμαι ακόμα εδώ».
  • Έρωτας: «Και να θέλω να περπατάω με τον σύντροφό μου και να θέλω να του δώσω ένα φιλί, θα φιληθώ, θα φοβηθώ; Γιατί κακό είναι; Ο έρωτας δίνει φτερά”...

Tατιάνα Στεφανίδου

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Στεφανίδου

Πρωτιές και επιτυχίες επαγγελματικές, μια δεμένη οικογένεια με δύο υπέροχα παιδιά (και τον Λάμπη φυσικά, από τον πρώτο γάμο του Νίκου Ευαγγελάτου) που την κάνει καλύτερο άνθρωπο καθημερινά και μια αγάπη μοναδική που ζει εδώ και 20 συναπτά έτη με τον άντρα της. Το μυστικό της;

  • Μητρότητα: “Τις θυμάμαι τις πρώτες στιγμές μου ως μαμά, όπως όλες οι γυναίκες. Εμείς ζούμε μια κλειστή, οικογενειακή ζωή, μια πραγματική “φωλιά”. Το σύμπαν είναι μικρό για να χωρέσει το συναίσθημα για τα παιδιά μου...».
  • Καριέρα: «Αν μου έλεγε το παιδί μου να τα εγκαταλείψω όλα ή αν ένας ειδικός μού έλεγε πως πρέπει να το κάνω για το καλό του, βεβαίως και θα το έκανα, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αντιθέτως, όμως, το παιδί μου χαίρεται να με βλέπει στην τηλεόραση».
  • Έρωτας: “Ο έρωτας δεν είναι κάτι που υπάρχει από μόνος του. Η καλή ερωτική επαφή, η ερωτική ατμόσφαιρα, το φλερτ θέλουν να κάνεις πράγματα”.
  • Με τη δική της φωνή: “Έγινε σταθμάρχης στα 60, τα αποτελέσματα είναι προφανή. Ποια ιδιωτική εταιρία θα έπαιρνε έναν άνθρωπο σε αυτήν τη θέση, γιατί σε αυτήν τη θέση ελέγχουν την κυκλοφορία οι άνθρωποι, πρέπει να έχουν οξυμένα αντανακλαστικά, συγκέντρωση, ευφυΐα. Ποια; Το αθάνατο ελληνικό δημόσιο!”.

Τζένη Μπαλατσινού

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Μπαλατσινού

Έχει ζήσει δυνατούς έρωτες στη ζωή της, έχει δουλέψει με πάθος και φυσικά τα 4 παιδιά της είναι τα δικά της... παράσημα! Για εκείνη το τρίπτυχο μητρότητα-καριέρα-έρωτας έχει συμβολική σημασία...

  • Μητρότητα: “Η ευθύνη του να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι πολύ μεγάλη. Τελικά, συνειδητοποιώ ότι απ’ όλους τους ρόλους της ζωής μου πάνω απ’ όλα είμαι μάνα! Έχω μια μητρική στόφα σε όλες μου τις εμφανίσεις...”
  • Καριέρα: “Ειλικρινά, δεν μπήκα ποτέ στο δίλημμα καριέρα ή οικογένεια. Όλα συνδυάζονται έχοντας καλή οργάνωση και αγάπη για ό,τι κάνεις”
  • Έρωτας: «Στην αγάπη ελαφραίνουν όλα… Να αγαπάτε και να αγαπιέστε»!

Φαίη Σκορδά

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Σκορδά

Μια όμορφη γυναίκα με 20 και πλέον χρόνια στην τηλεόραση, που δεν περνά απαρατήρητη. Χορτασμένη από επιτυχία και προβολή, η Φαίη στηρίζει πάνω απ' όλα την οικογένειά της, που είναι Νο1 στις προτεραιότητές της.

  • Μητρότητα & Καριέρα: Η οικογένεια και τα παιδιά μου είναι πιο σημαντικά ακόμα και από τη δουλειά. Δηλαδή τι θα έκανα; Θα τα άφηνα επτά μέρες την εβδομάδα να το μεγαλώνουν άλλοι; Δεν το θέλω. Ποιότητα ζωής τι σημαίνει; Κάνω περισσότερα εξώφυλλα και εκπομπές; Ποιότητα ζωής σημαίνει “έχω περισσότερο χρόνο με το παιδί μου”».
  • Έρωτας: «Πέρασα από μια φάση που πίστευα ότι δεν υπάρχει αγάπη και έρωτας, πλέον πιστεύω ότι δεν είναι έτσι, αν και δεν θεωρούμαι πετυχημένη σε αυτό το κομμάτι».

Αγγελική Νικολούλη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Νικολούλη

Η Ελληνίδα “Μις Μαρπλ” έχει μια σημαντική τηλεοπτική πορεία στο ενεργητικό της και μια ζηλευτή αστυνομική καριέρα, που φρόντισε όλα τα χρόνια να συνδυάσει αρμονικά με τη μητρότητα. Άλλωστε, ο μονάκριβος 36χρονος γιος της Κωνσταντίνος Μουσούλης είναι η μεγαλύτερη απόδειξη...

  • Μητρότητα & Καριέρα: «Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου, αλλά και ακραία περιστατικά εκφοβισμού. Έχω δει όπλο να με σημαδεύει, ενώ κρατούσα το μωρό μου αγκαλιά. Αν φοβόμουν θα είχα σταματήσει από καιρό, όμως συνεχίζω».
  • Έρωτας: «Ποτέ δεν λέω ποτέ σε έναν δεύτερο γάμο… Η δουλειά μου είναι τρόπος ζωής και οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες...».
  • Με τη δική της φωνή: “Εκεί στην κοιλάδα του θανάτου, στα Τέμπη τρεις μέρες τώρα ανταμώνουν η κρατική αναλγησία, η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, το φτηνό ρουσφέτι και οι ιθύνοντες που έχουν φταίξει δεν έχουν συλληφθεί. Τους καλούν οι νεκροί εκεί. Τους καλούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...”

Νατάσα Παζαϊτη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Παζαΐτη

Έχει δημιουργήσει μια δεμένη οικογένεια με τον άντρα της Κωνσταντίνο Kαραμανλή και τα δίδυμα παιδιά τους, ενώ παράλληλα είναι μια απόλυτα επιτυχημένο ογκολόγος, με ειδίκευση στις παθήσεις του μαστού. Τι σημαίνει αυτό; Η Νατάσα Παζαϊτη έχει βρει την “χρυσή” τομή που της επιτρέπει να απολαμβάνει ό,τι αγαπά πιο πολύ στη ζωή της...

  • Μητρότητα: “Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μου, το ήθος τους, τον χαρακτήρα τους, την ευγένειά τους. Η ευτυχία που έφεραν στη ζωή μας…αξία ανεκτίμητη!».
  • Με τη δική της φωνή: Με μια φράση του Γιάννη Ρίτσου σχολίασε το τραγικό συμβάν: “Απροετοίμαστη κι η Άνοιξη... Σε κάθε βήμα κοντοστέκεται, σαστίζει και σωπαίνει..”

Σία Κοσιώνη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κοσιώνη

Στην πρώτη γαμμή των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κάνει μια πολύ απαιτητική δουλειά, που χρειάζεται εξυπνάδα για να τη συνδυάσεις με την οικογένεια. Και η Σία την διαθέτει!

  • Μητρότητα: «Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη και πιο σοβαρή δουλειά που έχω κάνει στη ζωή μου, να πλάθεις έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που αύριο μεθαύριο θα έχει έναν ρόλο και η προσωπικότητά του στην κοινωνία θα έχει βάρος. Νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη ως μάνα και πολύ μεγάλη ευθύνη ως μάνα αγοριού».
  • Καριέρα: “Νιώθω τύψεις όπως νιώθω για χιλιάδες πράγματα. Επομένως, λίγο πριν μπω στο δελτίο ή στο γραφείο ή στο μακιγιάζ ή στις σκάλες ή στο στούντιο, θέλω να πω στον Δήμο καληνύχτα. Το πιο απλό».
  • Έρωτας: «Είναι απίστευτος ο Κώστας, είναι ο άνθρωπος που βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση. Αυτή η αισιοδοξία του, η ηρεμία του, το χαμόγελό του. Έχει ελαττώματα αλλά για μένα είναι τέλειος!».
  • Με τη δική της φωνή: “Πονάμε και θρηνούμε σήμερα!”

Άντζελα Γκερέκου

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Γκερέκου

“Γαλανομάτα μάγισσα”, όπως της τραγουδούσε ο αείμνηστος Τόλης Βοσκόπουλος, κέρδισε τη δική του καρδιά, των τηλεθεατών που τη θαύμασαν για την υποκριτική της δεινότητα αλλά και όσων την εμπιστεύτηκαν στον δρόμο της πολιτικής που επέλεξε. Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πέτυχε διάνα...

  • Μητρότητα: “Σπουδαία η μητρότητα. Πάντα ονειρευόμουν από μικρή ότι θα έχω τα δικά μου, βιολογικά παιδιά και πολλά υιοθετημένα. Ναι, μετά την κόρη μου, ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί. Είχα έρθει και σχετικά κοντά”.
  • Καριέρα: “Απείχα πλήρως από την υποκριτική. Μέχρι που μου άρχισε να μου λείπει και ήρθε στον δρόμο μου “Η Γη της Ελιάς”. Δεν υπήρχε καταλληλότερος τίτλος για να με δελεάσει! Ένα θέμα γεμάτο Ελλάδα, μια σειρά με εξαιρετικούς συντελεστές”.
  • Με τη δική της φωνή: “Σιωπή”!

Μαρέβα Μητσοτάκη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Μαρέβα

Η “πρώτη κυρία” της Ελλάδας διαθέτει κομψότητα, στυλ, δυναμισμό, τρυφερότητα και ευγένεια, στοιχεία που έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της σε όλους τους σπουδαίους ρόλους της ζωής της.

  • Μητρότητα: “Περνάει ο χρόνος και αναπολώ τις πιο όμορφες στιγμές! Μεγάλη ευγνωμοσύνη για το πιο όμορφο δώρο στη ζωή μου, τα παιδιά μου”!
  • Έρωτας: “Η αγάπη και η επικοινωνία είναι το μυστικό. Κάναμε αρκετή δουλειά και χρησιμοποιήσαμε τις παραπάνω λέξεις πάρα πολλές φορές. Κι έτσι σιγά-σιγά αρχίσαμε να ξαναβλεπόμαστε. Αυτό πρέπει να κάνουν όλα τα ζευγάρια, γιατί τέλεια εικόνα σε έναν γάμο δεν υπάρχει”.

Mάρα Ζαχαρέα

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Ζαχαρέα

“Star” στη δουλειά της, στην οικογένειά της, στον γάμο της, κι όχι άδικα, αφού ξέρει να μοιράζει σωστά τον χρόνο της (ποιοτικό πάντα) σε όλες τις δραστηριότητές της και η... μοιρασιά είναι ευλαβική!

  • Μητρότητα: “Εμένα με ενδιαφέρει να βρουν και να κάνουν τα παιδιά μου αυτό που τα ικανοποιεί και τα κάνει χαρούμενα”.
  • Καριέρα: “Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου αλλά νομίζω ότι μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα σε όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται, το ίδιο θα πει. Άλλωστε, μπορεί μια μαμά να λείπει αρκετές ώρες, αλλά όταν βρίσκεται με το παιδί της, ο χρόνος να είναι ποιοτικός, οπότε αυτό θα έχει καλό αποτέλεσμα...»
  • Με τη δική της φωνή: “Ευθυνόμαστε κι εμείς οι δημοσιογράφοι σ' αυτό, εγώ θέλω να το πω. Διότι δεν δώσαμε βαρύτητα!”

Μαρία Τζομπανάκη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Τζομπανάκη

Σταρ από τις λίγες, διαθέτει ήθος ευγένεια και καθόλου... σταριλίκι. Σέξι και γοητευτική γυναίκα, διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά της, αφού στη ζωή της όλα τα σημαντικά της κομμάτια είναι σε απόλυτη τάξη!

  • Μητρότητα: “Ο Ορφέας μου, το φώς των μαθιών μου, μού έδωσε αυτή την υπέρτατη ευτυχία της μητρότητας!”
  • Έρωτας: «Ο Γιάννης (σ.σ. Βάλβης) αντιπροσωπεύει την ωριμότητα της γυναικείας μου υπόστασης. Είμαι με έναν άνθρωπο που σέβομαι, που θαυμάζω, που εκτιμώ, που μου αρέσει σαν άντρας, με έναν άνθρωπο που αγαπώ και θα αγαπώ».

Ναταλία Γερμανού

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Γερμανού

Δημοσιογράφος από κούνια, παρουσιάστρια με πρωτιές και στιχουργός με πολλά hit στο μουσικό... ενεργητικό της, η Ναταλία ήταν, είναι και θα είναι εργασιομανής, αφιερώνοντας τη ζωή της στη δουλειά και στον έρωτα.

  • Μητρότητα: Εγώ προσωπικά βγάζω το καπέλο, υποκλίνομαι και σέβομαι αφάνταστα τις γυναίκες που καταφέρνουν να συνδυάσουν και την καριέρα τους και τη μητρότητα, δηλαδή, που καταφέρνουν να εργάζονται, να είναι άψογες σύντροφοι και πολύ καλές μαμάδες. Οι γυναίκες που το κάνουν αυτό είναι για μένα, όχι πρότυπα, τις θαυμάζω απεριόριστα. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα, γι’ αυτό και το απέφυγα και διάλεξα έναν δρόμο. Δεν το μετανιώνω, ξέρω γιατί δεν έκανα παιδί. Ακριβώς επειδή αγαπάω πολύ τα παιδιά δεν το έκανα, θα ήμουν ανεύθυνη και δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου αυτό...”
  • Καριέρα: “Αν κάνεις την καριέρα σου πατώντας επί πτωμάτων, κάποια στιγμή θα πατήσουν και στο δικό σου πτώμα. Κι αν κάνεις καριέρα αλλάζοντας κρεβάτια αφεντικών και συνεργατών, τότε μια μέρα τη δική σου θέση θα στη φάει κάποια νεότερη κι ομορφότερη που θα κοιμηθεί μαζί τους”
  • Έρωτας: “Ερωτεύομαι πιο δύσκολα πια, αλλά αγαπάω πιο εύκολα. Αλλά αυτούς που αγαπάω τους αγαπώ για πάντα».
  • Η δική της φωνή: “Δεν είμαστε… “Καλύτερα δε Γίνεται” σήμερα. Είμαστε μια εκπομπή που “ορφάνεψε” από τίτλο, τουλάχιστον γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν αισθανόμαστε έτσι...

Ζήνα Κουτσελίνη

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Κουτσελίνη

Ευθύς, ειλικρινής, αντράκι από τα 14, όταν μόνη της, σε ξένο τόπο, μπόρεσε να ξεδιπλώσει τα ταλέντα της και να φτάσει σιγά-σιγά στην κορυφή! Δεν θυσίασε ποτέ την οικογένεια προς χάριν της δημοσιότητας, πετυχαίνοντας πρωτιά στην... ευτυχία!

  • Μητρότητα: “Όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί, να ο ήλιος μου, να το πιάνο που δεν αγόραζα τόσα χρόνια, γιατί είχα μπλέξει με δράκους, βασίλισσες και τηλεοράσεις...»
  • Καριέρα: “Ήμουν 39 ετών και έβλεπα ότι δεν μπορούσα να κρατήσω ένα παιδί με τους ρυθμούς που είχα. Τότε, λοιπόν, στο peak της καριέρας μου, αποφάσισα να μη συνεχίσω και ν’ αποτραβηχτώ απ’ όλα αυτά. Προσευχήθηκα πολύ, επικεντρώθηκα στον στόχο μου και τα κατάφερα χωρίς εξωσωματική, δίνοντας μεγάλο αγώνα”.
  • H δική της φωνή: “Συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες και στα παιδιά που ταξίδεψαν. Συγγνώμη στις αυριανές γενιές. Οφείλουμε από αυτή τη θέση, μεγάλοι και μικροί δημοσιογράφοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”

Σταματίνα Τσιμτσιλή

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Τσιμτσιλή

Ο τίτλος της εκπομπής της στον Alpha είναι απολύτως σημαδιακός για την παρουσιάστρια, αφού για εκείνη κάθε μέρα είναι μια “Happy day” σε όλους τους τομείς της ζωής της!

  • Μητρότητα: “Η μητρότητα με βοήθησε να «γειώσω» το ψώνιο της φιλοδοξίας. Είμαι πιο χαλαρή πια...”
  • Καριέρα: “Η αφοσίωση στο παιδί δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά. Πιστεύω όμως ότι δουλεύοντας θα ικανοποιώ και ένα κομμάτι του εαυτού μου που θα με κάνει καλύτερη και ως άνθρωπο και ως μαμά”
  • Έρωτας: “Δεν πρέπει να θεωρείς ποτέ τον άλλον δεδομένο. Ποτέ. Να δουλεύεις την σχέση και να μην ξεχνάς να λες σ’ αγαπώ. Να λειτουργείς όπως λειτουργούσες και στην αρχή”.
  • Η δική της φωνή: «Τι να πούμε… Δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε σε εσάς γιατί, να ξέρετε, μπαίνουμε στη θέση σας. Γιατί κι εμείς έχουμε παιδιά και οικογένεια. Κι έχουμε μπει στο τρένο πολλές φορές. Εγώ, όλα μου τα καλοκαίρια, πήγαινα με αυτό το τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Και σκέφτεσαι ότι τα τελευταία χρόνια απλά ήσουν τυχερός που δεν ήσουν σε ένα μοιραίο ταξίδι»

Δέσποινα Βανδή

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Βανδή

Ένα όνομα, μια ιστορία, που έγραψε εκείνη με “χρυσά” γράμματα στο άλμπουμ της ζωής της, διατηρώντας πάνω απ' όλα την αγάπη και την οικογένεια στο καλύτερο... κάδρο!

  • Μητρότητα: “Ο ρόλος της μαμάς δεν είναι εύκολος. Είναι ο δυσκολότερος αλλά ταυτόχρονα και ο ωραιότερος!”
  • Καριέρα: “Δούλευα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα και, παρόλο που ήμουν ξενυχτισμένη, έπρεπε να πηγαίνω την επόμενη μέρα δύο φορές στο πάρκο για να παίζω και να βλέπω τα παιδιά μου. Οι μητέρες που συνδυάζουν τη μητρότητα με την εργασία είναι ηρωίδες...”
  • Έρωτας: “Οι άνθρωποι αλλάζουν, εξελίσσονται με τα χρόνια, με τα πράγματα που συμβαίνουν. Η αγάπη υπάρχει, αλλά ο έρωτας μπορεί να φύγει. Πρέπει οι άνθρωποι να το προσπαθούν, να μη φύγει ο έρωτας. Όλα θέλουν την φροντίδα τους».
  • Η δική της φωνή: «Η κρατική αμέλεια δολοφονεί»

Βασιλική Μιλλούση

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Μιλλούση

Χρυσό στον αθλητισμό, χρυσό και στην προσωπική της ζωή, αφού με τον Λευτέρη Πετρούνια και τις δύο κόρες τους πέτυχαν... διάνα, κάνοντας πρωταθλητισμό στα αγαπημένα τους σπορ αλλά και στην οικογένειά τους!

  • Μητρότητα: “Είναι μοναδικά προτόγνωρα συναισθήματα, απίστευτες δυνατές στιγμές αλλά και τόσα ερωτηματικά: “Τι κάνω τώρα;” “Πώς πρέπει να αντιδράσω σε αυτό;”... Τα απολαμβάνω όλα!”
  • Καριέρα: «Σταμάτησα την ενεργό δράση πριν από 4 χρόνια για να κάνω την οικογένειά μου, αλλά επιστρέφω για όσο αντέχει το σώμα και η ψυχή μου ακόμα, αλλά και για να σπάσουμε το στερεότυπο το ηλικιακό, το στερεότυπο πως οι μαμάδες δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό»
  • Έρωτας: “Στο άλλο μου μισό,στον καλύτερό μου φίλο, στον καλύτερο πατέρα και φυσικά στον σπουδαίο αθλητή. Εύχομαι να σε βλέπω πάντα και για χρόνια πολλά να χαμογελάς! Σ' αγαπώ...”

Πόπη Τσαπανίδου

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Τσαπανίδου

Δημοσιογράφος από τα 16 της, μπροστά και πίσω από τη μικρή οθόνη, τώρα δίνει το “παρών” μέσα από τη νέα της θέση ως εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, ενώ παράλληλα απολαμβάνει τα τρία της παιδιά και τον εγγονό της! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

  • Μητρότητα: “Τα τρία μου παιδιά είναι δομικό στοιχείο του εαυτού μου. Είναι πολλές οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά και είμαι ανάμεσά τους. Δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλη πρόκληση να τα καταφέρεις. Μια πολύ μεγάλη ευθύνη με αρκετό άγχος»
  • Καριέρα: “Είχα να μεγαλώσω τρία παιδιά, που έπρεπε να κάνω καριέρα για να μπορέσω να τα μεγαλώσω...”
  • Έρωτας: “Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, αλλά ο μεγαλύτερος έρωτας είναι αυτός για τη ζωή. Να βλέπεις τα πάντα σαν να τα ζεις για πρώτη φορά, όχι να τα βαριέσαι επειδή τα έχεις ξανακάνει!”
  • Η δική της φωνή: “Σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι βέβαιοι: Η αλήθεια είναι ο ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας»

Χάρις Αλεξίου

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Αλεξίου

Με 50 και πλέον χρόνια μουσικής καριέρας στο ενεργητικό της και τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μας, εκείνη διακρίνη με περισσή ταπεινότητα τον ρόλο της μάνας στη ζωή της αλλά και αυτόν της ηθοποιού, που μόλις ξεκίνησε να απολαμβάνει!

  • Μητρότητα: «Όταν έγινα μαμά είπα όλα γίνονται στη ζωή, δεν επιτρέπεται από δω και πέρα να μην είμαι καλά. Τώρα που έχεις αυτό το πλάσμα οφείλεις να αγαπάς τον εαυτό σου»
  • Καριέρα: «Δεν θέλω τίποτε άλλο από το να υπάρχω απλώς, συνειδητοποιώντας ότι μπορώ να είμαι καλά στη ζωή μου, ήσυχη. Μου αρέσει ό,τι έχω κάνει, ακόμα κι αυτά που δεν είναι του γούστου μου πια. Αισθάνομαι πιο καλλιεργημένη, ελεύθερη, δεν χρειάζεται να κουβαλάω ιδιότητες, να είμαι σαν αυτό και σαν εκείνο»...
  • Έρωτας: “Ο έρωτας θέλει τα νιάτα. Οι άνθρωποι να είναι ζωντανοί, να χορεύουν χωρίς να πονάει το πόδι τους. Ο έρωτας είναι μία τρέλα. Άμα το σώμα δεν μπορεί να την ακολουθήσει;»