«Δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται μια δημόσια συχνότητα για να κάνει λαϊκισμό» - Δημήτρης Μαρέδης κατά Αντώνη Κανάκη

Η τοποθέτηση του στον αέρα του BreakfastStar

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται μια δημόσια συχνότητα για να κάνει λαϊκισμό» - Δημήτρης Μαρέδης κατά Αντώνη Κανάκη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει δεχθεί ο Αντώνης Κανάκης μετά τα σχόλια του σχετικά με τους δημοσιογράφους και την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Πρόσωπα της τηλεόρασης και πρόσωπα που από το πρώτο λεπτό βρέθηκαν στο σημείο για να μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις, ξέσπασμα.

Ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Μαρέδης ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί στον αέρα της εκπομπής BreakfastStar και να υποστηρίξει τους συναδέλφους τους που παρά τις τραγικές εικόνες στην σύγκρουση εκείνοι έπρεπε να μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

Τα σχόλια του Μαρέδη για τον Κανάκη

«Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του, όλο αυτό το λογίδριο το οποίο έβγαλε στη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι ως άνθρωποι, έτσι δεν είμαστε ίδιοι και ως επαγγελματίες, ως δημοσιογράφοι. Εγώ απεχθάνομαι τους ανθρώπους που κουνάνε το δάχτυλο, τους ανθρώπους που μοιράζουν ευθύνες ανέξοδα, τους ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ σε έναν τόπο συμβάντος, σε μια τραγωδία. Να δουν πραγματικά τι έχει συμβεί εκεί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν άριστα εκεί έξω τη δουλειά τους, πασχίζουν, μοχθούν καθημερινά για να δώσουν την είδηση.

Το να κουνάς το δάχτυλο και να κάνεις τον τιμητή των πάντων από ένα ζεστό πλατό και μία ζεστή πολυθρόνα είναι απαράδεκτο. Το λέω εγώ που δεν κουνούσα το δάχτυλο στον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του όταν έγινε το γεγονός με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται μια δημόσια συχνότητα για να κάνει λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός της δημοκρατίας, δεν είναι ο δημοσιογράφος που τα παπούτσια του κολλάνε στις πυρωμένες λαμαρίνες για να βγάλει το ρεπορτάζ», είπε ο Δημήτρης Μαρέδης.

Δείτε επίσης: «Γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής...» - "Επίθεση" του Χρήστου Νικολαΐδη στον Αντώνη Κανάκη

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη - Μουτσινά

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών.