«Οι εκπομπές έχουν ευθύνη! Σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των reality...» - Κόλαφος ο Τσαφούλιας για τα Τέμπη

«Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Οι εκπομπές έχουν ευθύνη! Σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των reality...» - Κόλαφος ο Τσαφούλιας για τα Τέμπη

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε στην εκπομπή Επίλογος στην ΕΡΤ, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο σκηνοθέτης έχει αποδείξει πως δεν μασάει τα λόγια του και έτσι για ακόμη μια φορά μίλησε έξω από τα δόντια.

Οι δηλώσεις του Τσαφούλια για τα Τέμπη

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης. Όχι μόνο της πολιτικής εξουσίας. Είναι ένα δυστύχημα με νεκρούς και το μόνο χειρότερο είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους.

Είναι μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όποιος χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό έχει ευθύνη. Οι δημοσιογραφικές εκπομπές που ανέδειξαν το θέμα – και τους ευχαριστούμε – έχουν ευθύνη γιατί το 1/10 να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται σωστά για την ασφάλειά μας σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των reality ή σε άλλα πράγματα που δεν έχουν αξία κάτι θα είχε φτιάξει» ανέφερε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Δείτε επίσης: «Μας έλεγαν ότι είχε αλλοιωθεί! Με την παπαδιά και τα παιδιά πλύναμε κάθε του πληγή!» - Συγκινεί ο πατέρας του Κυπριανού!

Όσα είπε ο Κούγιας για το δυστύχημα

«Οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να ξέρουν πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Εγώ όμως ξέρω.
Ανησυχούμε πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνω γιατί θα αλλάξουν οι δικαστικοί λειτουργοί. Υποπτεύομαι σκοπιμότητα, δεν έχω κάποιο στοιχείο.

Δείτε επίσης: «Οι αίτιοι να το βρουν, οι ψυχές τους να καούν» - "Λύγισε" ο Λιάγκας με τον σπαραγμό της γιαγιάς της Φραντζέσκας

Έχει γίνει σοβαρό ανακριτικό έργο μέχρι στιγμής. Οι εφέτες στη Λάρισα είναι 10 δεν είναι 300 όπως στην Αθήνα, έχουν τόσο βεβαρυμένο πρόγραμμα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Είμαι βέβαιος για τις καθυστερήσεις. Πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία έρευνα που από ό,τι φαίνεται πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που μπορεί να εξαφανίσουν στοιχεία;

Oι πρώην υπουργοί δεν μπορούν να κατηγορηθούν, μόνο η τρέχουσα ηγεσία μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.