«Σε αυτές τις περιπτώσεις...» - Το ραντεβού της Μενεγάκη με το γιατρό για την επιθυμία της να γίνει μητέρα

Όσα είπε στον αέρα του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Σε αυτές τις περιπτώσεις...» - Το ραντεβού της Μενεγάκη με το γιατρό για την επιθυμία της να γίνει μητέρα

Μια ιδιαίτερη συζήτηση έκανε η Ελένη Μενεγάκη με την ομάδα της από την εκπομπή Ελένη, που παρουσιάζει την Πέμπτη 9/3 με το πάνελ να στέκεται σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, με αυτό να μην είναι άλλο από εκείνο της μητρότητας.

Πιο αναλυτικά, το θέμα συζήτησης αφορούσε στις γυναίκες εκείνες, που θέλουν να κάνουν παιδί, αλλά με ιατρική διάγνωση έχουν αποφασίσει πως δεν θα μπορέσουν και εν τέλει καταφέρνουν να φέρνουν ένα πλάσμα στον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, η παρουσιάστρια συζητούσε με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα, μιας και η ίδια είναι μητέρα και γενικότερα έχει αποδείξει την ευαισθησία όταν η κουβέντα πηγαίνει στο κομμάτι της μητρότητας.

Δείτε εδώ επίσης: Ελένη Μενεγάκη: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να πάθουν...» - Συγκινήθηκε στον αέρα του MEGA με την τραγωδία στα Τέμπη

Οι δηλώσεις της Ελένης Μενεγάκη για την απόφαση μιας γυναίκας να γίνει μητέρα

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, που όταν ένας επιστήμονας σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις παιδί, και για να το πει ένας επιστήμονας πραγματικά βλέπει ότι δεν γίνεται με έναν τρόπο και προφανώς έχουν δοκιμάσει, το μυαλό και ο εγκέφαλός μας πώς το δικαιολογεί όταν αυτό συμβαίνει;

Η εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι πόσο τελικά μπορεί πολύ να επηρεάσει η ψυχολογία μας, η αγωνία μας, η επιθυμία μας στο να μην μας βοηθήσει το ίδιο εύκολα να αποκτήσουμε ένα παιδί. Όταν το λέει όμως η επιστήμη… Φαντάζομαι ότι όλες οι γυναίκες τα έχουμε συζητήσει αυτά, όχι σήμερα που έχουμε τα παιδιά μας, στη φάση που ξεκινάμε να δημιουργήσουμε οικογένεια», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Οι συγκινητικές δηλώσεις της Μενεγάκη για τη γιορτή της γυναίκας

«Όσα χρόνια κάνω τηλεόραση είναι η μέρα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει η εκπομπή με αυτό, τι έχουν καταφέρει οι γυναίκες. Σήμερα όχι μόνο δεν ξεκινήσαμε με αυτό αλλά το μόνο που θα ήθελα να εστιάσω εγώ είναι στις μάνες, όλες τις μάνες, εκείνες που είναι μέσα στην καρδιά μας όλων των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη και σε όλες εμάς τις υπόλοιπες που είτε έχουμε δημόσιο λόγο είτε βρισκόμαστε στην ύπαιθρο, που τρέχουν, πονούν, προσπαθούν, ονειρεύονται για τα παιδιά τους και το μέλλον τους. Πάνω από όλα τα παιδιά μας, και όλα τα άλλα μετά», είπε η Ελένη Μενεγάκη.