Εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας της Αθηνάς Οικονομάκου - Διχασμένοι οι γιατροί

Τι απόφαση θα πάρει;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι γνωστό, πως είναι πολύ ενεργή στα social media καθώς ενημερώνει το κοινό, που την παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για ευχάριστες όσο και για λιγότερο ευχάριστες εξελίξεις, που έχουν να κάνουν με τη ζωή της.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 12/3 η ηθοποιός έκανε γνωστό, πως έπαθε ρήξη μηνίσκου (δείτε εδώ τη φωτογραφία με το σημείο του ποδιού) και μάλιστα ήταν φανερά απογοητευμένη, καθώς έχει καθημερινά πολλές υποχρεώσεις, που θα πάνε πίσω.

Μέσα από ένα νέο βίντεο στα social media η Οικονομάκου εξήγησε αναλυτικά τα συναισθήματά της και μάλιστα αυτή τη φορά μετά τη συνομιλία, που είχε με τον κόσμο φαινόταν να είχε πάρει κουράγιο και να ήταν πιο αισιόδοξη για όσα θα ακολουθήσουν.

Εξελίξεις με την ρήξη μηνίσκου της Αθηνάς Οικονομάκου

«Αχ παιδιά μου είμαστε τόσοι πολλοί με τέτοιου είδους προβλήματα τελικά. Δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Εγώ δεν ξέρω πώς το έπαθα. Στην παράσταση, στην προτελευταία παράσταση το έπαθα σε ένα γονάτισμα, αλλά γενικά είχα θέμα με μηνίσκο και επιγονατίδες...και μπλόκαρε το γόνατό μου, νόμιζα ότι ήταν η επιγονατίδα., τελικά έκανα μαγνητική και ήταν ρήξη.

Έχει σπάσει ο έσω μηνίσκος. Οι γιατροί λένε επέμβαση, οι φυσικοθεραπευτές και οι χειροπράκτες μου λένε όχι...αυτά. Χαχαχ και εις άλλα με υγεία, μακάρι να είναι αυτά τα προβλήματά μας, όμως αυτά είναι περαστικά τουλάχιστον», είπε η Αθηνά Οικονομάκου.

Η αποκάλυψη της Οικονομάκου για την ψυχοθεραπεία

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Πρωινό μας ήταν το πρωί της Παρασκευής 27/1 η Αθηνά Οικονομάκου, η οποία μίλησε "ανοιχτά" για όλα. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε σε δηλώσεις για τον ρόλο της ως μητέρα, για τον γάμο της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο (δείτε εδώ την αλήθεια για τα προβλήματα στη σχέση τους), αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την ψυχοθεραπεία.

«Ψυχολογικά περνάω διάφορες διακυμάνσεις που με δυναμώνουν, ξεπερνώντας εμπόδια και καταλαβαίνοντας ότι μεγαλώνεις και δίνεις βαρύτητα σε άλλα πράγματα, αλλάζουν όλα. Νιώθω πιο δυνατή και νομίζω φαίνεται και από τον τρόπο που διαχειρίζομαι τις καταστάσεις».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην απόφασή της να κάνει ένα διάλειμμα από το θέατρο, αποκαλύπτοντας: «Δεν μπορούσα να τα συνδυάσω γιατί δεν είχα την εμπειρία, δεν είχα βοήθεια, είχα τρομερές ενοχές. Ξεκίνησα τη δουλειά μετά από εννέα μήνες και νομίζω ήταν καλό χρονικό διάστημα. Είχα ανάγκη να δουλέψω. Στο δεύτερο επέστρεψα πολύ πιο γρήγορα στη δουλειά, πολύ πιο σίγουρη, χωρίς ενοχές και ήμουν εντάξει με αυτό».

«Είχα πολλά χρόνια να κάνω θέατρο, ήταν δική μου επιλογή για προσωπικούς λόγους. Είχα αποκτήσει φοβία, είχα σκηνική ανασφάλεια. Εγώ έφτασα σε ένα σημείο που είπα ότι δεν το αντέχω άλλο ψυχικά. Νιώθεις ένα μεγάλο άγχος στην σκηνή, φοβάσαι ότι μπορεί να προκύψει οτιδήποτε. Δεν είχα πάθει κρίση πανικού, με την έννοια του να καταλάβει κάποιος κάτι, αλλά ένιωθα μια τόσο μεγάλη ταραχή, που ένιωθα ότι καθημερινά διαλύομαι ψυχικά.

Το είχα πάντα, αλλά έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και έκανα ένα διάλειμμα από το θέατρο, μάλιστα είχα πει ότι και να μην ξανακάνω ποτέ, δεν με πειράζει. Μετά ήρθαν και τα παιδιά, είχα πολλές τηλεοπτικές προτάσεις οπότε βολευόμουν κάπως. Φέτος ήμουν πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω το τέρας αυτό που με τρόμαζε», εξομολογήθηκε έπειτα.

Και κατέληξε: «Αυτό προκύπτει από διάφορα ψυχολογικά θέματα που έχει ο καθένας και φόβους και ανασφάλειες που μπορεί να έχει κάποιος μέχρι και από την παιδική του ηλικία. Ένα φόβος που μεγαλώνοντας διογκώνεται και έτσι ο κόσμος φτάνει στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από ειδικό. Το αντιμετώπισα και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα».