Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

«Συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα...» - Η ανακοίνωση του Φοίβου Δεληβοριά για την εμφάνιση του μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα»

«Συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα...» - Η ανακοίνωση του Φοίβου Δεληβοριά για την εμφάνιση του μετά την τραγωδία στα Τέμπη
NDPPHOTO
News 14.03.2023 10:19
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν από τους τραγουδιστές που επέλεξαν μετά το τριήμερο πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη να βγουν και να τραγουδήσουν στα μαγαζιά που εμφανίζονται. Για το λόγο αυτό λοιπόν, ο καλλιτέχνης με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέλησε να δικαιολογήσει την στάση του.

Μίλησε για την απόφαση του να εμφανιστεί στη μουσική σκηνή το Σάββατο 4/3, μία μέρα αφότου έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε η Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Φοίβου Δεληβοριά αναλυτικά

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.

Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής: Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις 3 μέρες του εθνικού πένθους.

Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν.
Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.

Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία. Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στους τραγουδιστές αυτούς ήταν και η Πάολα, η οποία ωστόσο έδωσε μέρος των εσόδων στους τραυματίες - δείτε εδώ.

Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες...

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Monday, March 13, 2023

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία Τέμπη: «Θα το συνειδητοποιήσουμε όταν θα πάρουμε τα άψυχα... τα υλικά» - Συγκινεί ο πατέρα των διδύμων που εξαϋλώθηκαν

Τέμπη: «Το λάθος ξεκίνησε από τον Επιθεωρητή...» - Η απάντηση του 2ου σταθμάρχη για τα σεξιστικά σχόλια στα ηχητικά με τον 60χρονο

Share