«Πώς θα εξηγήσω σε ένα παιδί την υπόθεση Πισπιρίγκου, τους βιασμούς...» - Συγκινεί η Λασκαράκη με την εξομολόγηση για την κόρη της

«Κάθε πρωί ενημερώνομαι από το Twitter, η τηλεόραση με τρομάζει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Βάσω Λασκαράκη σε πρόσφατη συνέντευξη της, μίλησε για την εποχή των social media και την ενημέρωση που κάνουν για ζητήματα της επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κόρη της, Εύα και πως της εξηγεί τις εξελίξεις στην κοινωνία μας. Όπως για παράδειγμα την τραγωδία στα Τέμπη και την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η συνέντευξη της Βάσως Λασκαράκη

Ενημερώνεστε;

«Εχω αποφασίσει στη ζωή μου ότι αν δεν ενημερώνεσαι για όσα συμβαίνουν παγκοσμίως, είσαι λίγο στον κόσμο σου. Το λέω κοινωνικά, γιατί μεγαλώνουμε παιδιά. Αν μείνεις στον μικρόκοσμό σου, δεν μπορείς να πας παρακάτω και να μεταλαμπαδεύσεις στα παιδιά σου τις σωστές γνώσεις. Κάθε πρωί ενημερώνομαι από το Twitter, η τηλεόραση με τρομάζει. Οταν είναι το παιδί στο σπίτι, περνάω πάνω από τους καναπέδες για να κλείσω την τηλεόραση. Πώς θα εξηγήσω σε ένα παιδί την υπόθεση Πισπιρίγκου, τους βιασμούς των παιδιών, όσα έγιναν στα Τέμπη, ένα αεροπορικό δυστύχημα που εμείς ταξιδεύουμε συνέχεια; Πώς θα τα εξηγήσεις σε ένα παιδί 9,5 ετών; Γενικά, συμβαίνουν πολλά το τελευταίο διάστημα, που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εμείς, πόσω μάλλον να τα εξηγήσουμε σε ένα παιδί»

Η πληροφορία όμως δεν έρχεται και από το σχολείο;

«Όταν φτάνει από το σχολείο, προσπαθώ να είμαι στην απόλυτη ψυχραιμία για να της εξηγήσω τι συμβαίνει. Ευτυχώς ακόμα δεν έχει έρθει κάτι που να μην μπορώ να το διαχειριστώ...»

Πώς είναι η σχέση με την κόρη σας τώρα που μεγαλώνει;

«Τώρα είναι η φάση που επικοινωνούμε πολύ καλά, συζητάμε πολλά πράγματα. Οι συζητήσεις μας πολλές φορές με αφήνουν άναυδη, 1 Το λεξιλόγιο, οι προβληματισμοί των παιδιών σε αυτή την ηλικία είναι μία καθημερινή έκπληξη. Τα 10 χρόνια είναι ένα κομβικό σημείο για να μπουν στην προεφηβεία. Είναι μία ωραία σχέση, με δυσκολίες Βέβαια. Προσπαθώ να κρατηθούν τα όρια, υπάρχουν απαιτήσεις και εκείνη τη στιγμή πρέπει να εξηγήσεις ότι είμαι η μαμά σου και όχι η φίλη σου. Πρέπει να είσαι έτοιμος! θέλει αγώνα και δουλειά, είναι ένας μαραθώνιος...», είπε στο TV τύπος λίγες ημέρες πριν τον τραυματισμό της που την έχει καθηλώσει στο κρεβάτι.

Δείτε πόσο έχει μεγαλώσει η κόρη της

Η Βάσω Λασκαράκη έχει τεράστια αδυναμία στην κόρη της και λατρεύει να περνάνε χρόνο μαζί κάνοντας διάφορες εξορμήσεις μαζί και με τον Λευτέρη Σουλτάτο. Στον προσωπικό της λογαριασμό στo Instagram μάλιστα, έχει δημοσιεύσει πολλές φορές διάφορες φωτογραφίες της.