Τέμπη: «Φώναξε ''Νίκο το μωρό''» - Τα τελευταία λόγια της άτυχης Αθηνάς λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο δυστύχημα

Συγκλονίζουν τα λόγια του αδερφού της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τέμπη: «Φώναξε ''Νίκο το μωρό''» - Τα τελευταία λόγια της άτυχης Αθηνάς λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο δυστύχημα

Λίγες μόλις ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα, που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τα θύματα να ανέρχονται στα 57 και τις οικογένειες να έχουν μείνει πίσω συγκλονισμένες, προσπαθώντας να διαχειριστούν αυτόν τον ανείπωτο πόνο.

Η 34χρονη Αθηνά είναι μία από της μητέρες, που δε βγήκαν ζωντανές από το μοιραίο τρένο, μένοντας πίσω στη ζωή ο άντρας της, με τον οποίο είχε ταξιδέψει μαζί, ο οποίος σήμερα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί, που είχαν φέρει στον κόσμο.

Ο αδερφός της άτυχης μητέρας παραχώρησε δηλώσεις την Τρίτη 14/3 στο T-live με τον ίδιο να μιλάει με δάκρυα στα μάτια τόσο για την αδερφή του, όσο και για το ανιψάκι του, που έχασε τόσο άδικα τη μητέρα του (δείτε εδώ τις τη μαρτυρία για τις τραγικές συνθήκες, που επικρατούν στο σταθμαρχείο της Λάρισας).

Οι δηλώσεις του αδερφού της 34χρονης μητέρας που πέθανε στην Τραγωδία των Τεμπών

«Στη μέση του βαγονιού ήταν. Ο γαμπρός μου τη στιγμή της σύγκρουσης σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Και με το που σηκώθηκε, έκανε ένα δυο βήματα κι άκουσε έναν μεγάλο θόρυβο. Εκεί σκοτείνιασαν όλα και εκεί –από ό,τι μου είπε ο γαμπρός μου – η αδελφή μου φώναξε “Νίκο το μωρό”. Εκεί χάθηκαν όλα. Ο γαμπρός μου έμαθε για τον θάνατο της Αθηνάς ανήμερα της κηδείας.

Η αδελφή μου ήταν η πιο άτυχη από όλα τα παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευε με τρένο, είχε καιρό να ταξιδέψει. Είχαν πάει στους θείους μου στην Αθήνα για τριήμερο αλλά δεν πρόλαβαν. Ευτυχώς που δεν το πήραν μαζί τους το μωρό.

Τιμωρία δεν υπάρχει. Δεν θα μας απαλύνει τον πόνο. Ούτε τα λεφτά για τα μέτρα που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ… Θα ήθελα να μπουν φυλακή όλοι τους! Είναι το ελάχιστο, το μηδαμινό η τιμωρία αυτή. Δεν θα φέρει πίσω την αδελφή μου, ούτε τα άλλα παιδιά. Για τις ψυχές τους… Δικαίωση. Έχουμε πει ο ένας για τον άλλον… Συγχωρούνται. Κάτι σαν περασμένα, ξεχασμένα δηλαδή», ανέφερε ο Βασίλης Κατσάρας.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του 20χρονου επιζώντος από το 10 βαγόνι

Πολλοί από τους τραυματίες της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια και στις οικογένειές τους, υπάρχει όμως ένας επιζών, ο οποίος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, και αυτό διότι είναι ο μόνος που κατάφερε να βγει ζωντανός από το πρώτο βαγόνι, πράγματα που σημαίνει πως οι πληγές του είναι σοβαρές.

Η θεία του 20χρονου Γεράσιμου Ιάσονα Γεράσιμου Γεωργιάδη μίλησε το πρωί της Τρίτης 14/3 στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση της υγείας του, εξηγώντας πως η είναι πολύ κρίσιμη, αλλά δεν παύει να ελπίζει όλη η οικογένεια για το καλό του νεαρού και την γρήγορη ανάρρωσή του (δείτε εδώ σε ποιον πατέρα θύματος δεν σταματάει να χτυπάει το τηλέφωνο για τα χρέη του, ακόμα και στην κηδεία του παιδιού του).

«Είναι ακόμα πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση. Κρίσιμη αλλά σταθερή. Από όσο ξέρω κι από όσο άκουσα, ο Γεράσιμος και η Μυρσινή είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, τα άλλα παιδιά έχουν αποσωληνωθεί. Αντλούμε δύναμη από τον Θεό και από τη μεγάλη οικογένεια που είμαστε, ο ένας με τον άλλον, από τους φίλους που μας έχουν συμπαρασταθεί όλο αυτό τον καιρό… Ακόμα και από άγνωστο κόσμο… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μηνύματα λαμβάνουμε. Έρχονται μηνύματα από φοιτητές, ο Θεός να τους έχει καλά», ανέφερε αρχικά η θεία του.

Και συμπλήρωσε: «Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του και ο πατέρας του τον έβαλε στο τρένο. Μία η ώρα ενώ είχε γίνει το δυστύχημα, περίμενε η μητέρα του απάντηση. Δεν ήρθε η απάντηση και ξεκίνησε η ανησυχία. Ενημερωθήκαμε τα ξημερώματα, στις 5.30 ενημερώθηκε ο αδελφός μου. Όπως καταλαβαίνετε… Τι έγινε από τα ξημερώματα και μετά».