Δωροθέα Μερκούρη: «Ήταν άσχημο! Εγώ ένιωσα...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το επεισόδιο με τον εφοπλιστή στο θέατρο

Τι συνέβη ακριβώς μέσα στην αίθουσα;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Δωροθέα Μερκούρη: «Ήταν άσχημο! Εγώ ένιωσα...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το επεισόδιο με τον εφοπλιστή στο θέατρο

Το μεσημέρι του Σαββάτου (18/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Γειά σου» βρέθηκε καλεσμένη η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε την προσωπική της ζωή, την οικογένεια της, αλλά και στο περιστατικό με τον εφοπλιστή, στην θεατρική παράσταση που συμμετέχει.

Πιο συγκεκριμένα ο εφοπλιστής την ώρα της παράστασης ξεκίνησε να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των ηθοποιών που βρισκόταν στον θίασο. Στην συνέχεια, το θέατρο έκανε μια σχετική ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας έτσι και το όνομα του εφοπλιστή, εκτός από το περιστατικό.

«Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι”, ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε. Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παριστάμενους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως» ανέφερε η ανακοίνωση.

Αμέσως, μετά ο εφοπλιστής ζήτησε συγνώμη (δείτε την εδώ).

Τα σχόλια της Δωροθέας Μερκούρη για το περιστατικό στο θέατρο με τον εφοπλιστή

«Δεν έβριζε ακριβώς, έκανε κριτική. Αυτό που σκεφτόταν το έλεγε δυνατά, αλλά ήταν λίγο με περίεργες λέξεις. Δεν ζήτησε συγγνώμη αμέσως, έφυγε. Ζήτησε συγγνώμη, αφού ο παραγωγός μας πήρε τον δικηγόρο και πήγαμε σαν θέατρο να κινηθούμε νομικά.

Ήμουν στη σκηνή, αυτό το έργο έχει να κάνει με τον έρωτα και την αγάπη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνει και με την σεξουαλικότητά μας, κάτι το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό», είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε:

«Ήταν άσχημο, δεν ήταν ωραίο, εγώ ένιωσα περίεργα και δεν άκουγα ακριβώς τι έλεγε, αλλά άκουσα τι έλεγε για τα άλλα παιδιά. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα».