«Δεν έπρεπε να έχω δημόσια άποψη!» - Ο Παπακαλιάτης ''έσπασε''' για πρώτη φορά τη σιωπή του για τη συνεργασία του με το Λιγνάδη

«Δε γίναμε ποτέ φίλοι ή κολλητοί αλλά...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν έπρεπε να έχω δημόσια άποψη!» - Ο Παπακαλιάτης ''έσπασε''' για πρώτη φορά τη σιωπή του για τη συνεργασία του με το Λιγνάδη

Μια νέα και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην εκπομπή Τετ - α - τετ το βράδυ της Κυριακής 19/3 με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη - σεναριογράφο να κάνει πρωτοφανείς δηλώσεις συνολικά για τη ζωή του.

Ένα θέμα στο οποίο μάλιστα αναφέρθηκε ο Παπακαλιάτης και έκανε μεγάλη αίσθηση - μιας και με επιλογή του είχε αποφασίσει να μην αναφερθεί ποτέ- ήταν αυτό του metoo και συγκεκριμένα στάθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως ο Παπακαλιάτης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το σκηνοθέτη, που κατηγορήθηκε και εν τέλει καταδικάστηκε, ωστόσο όπως τόνισε για συγκεκριμένους λόγους δεν ήθελε να εκφέρει δημόσια άποψη (δείτε εδώ τη νέα ανακοίνωση του θεάτρου τέχνης για το Λιγνάδη).

Οι δηλώσεις του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για το Δημήτρη Λιγνάδη

«Δεν μου έτυχε ποτέ κάτι παρόμοιο με το #metoo. Δεν είδα ποτέ ή κατάλαβα κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ ότι είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο στο χώρο το δικό μας. Σε αυτό διαφωνώ πολύ και κυρίως για τους γονείς να νομίζουν ότι το παιδί τους θα πάει σε αυτόν τον χώρο και αυτός ο χώρος είναι τόσο τοξικός. Καρκινώματα και τοξικότητα υπάρχει και όλους τους χώρους. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν γίναμε ποτέ φίλοι ή κολλητοί αλλά η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν κανονική. Ήταν απλά μια ανάμνηση.

Δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια γιατί δεν θα μπορούσα να είχα μια άποψη για πράγματα που δεν έχω δει. Δεν αμφισβήτησε κανείς το ταλέντο του και την παιδεία του αλλά όλα αυτά ήταν κάτι δικά του και τα έχασα, έπεσα από τα σύννεφα, θορυβήθηκα. Είχα επιλέξει την απόλυτη ησυχία.

Όχι γιατί δεν είχα άποψη γιατί δεν έπρεπε να έχω δημόσια άποψη. Δεν μου άρεσε που για 1-2 χρόνια τον κάθε ηθοποιό τον ρωτούσαν για έναν άλλον συνάδελφο και ήταν σαν παίκτες ριάλιτι. Ήταν πολύ απάνθρωπο και μακριά από κάθε μορφής τέχνης», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Νωρίτερα ο Παπακαλιάτης αποκάλυψε την απόφασή του για το τηλεοπτικό του μέλλον

«Είχε κλείσει η σκέψη για την επιστροφή στην τηλεόραση. Αυτό άλλαξε λόγω covid γιατί ετοίμαζα την ταινία που θα έκανα. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα, ήρθε η πανδημία, έκλεισε ο κινηματογράφος και περίμενε να περάσει όλο αυτό για να ξεκινήσουμε. Και επειδή καθυστερούσε, είχα το Maestro και σκέφτηκα να το κάνω μία μίνι σειρά γιατί μου ζητούσαν να κάνω κάτι στην Ελλάδα.

Ένας από τους λόγους που έβαλα τους Παξούς είναι για να είμαστε πιο προστατευμένοι από την πανδημία. Γράφοντάς την είδα τι ενδιαφέρον έχουν αυτοί οι ήρωες σεναριακά. Είχα πέσει ακριβώς μέσα και οι ηθοποιοί το ανέβασαν πάρα πολύ.

Έγραφα το 2ο επεισόδιο και είχα δει μία συνέντευξη της Χάρις Αλεξίου. Αποφάσισα να δοκιμάσω, έκανα μια έρευνα μόνος μου για το πώς μιλούσε. Την πήρα μια μέρα τηλέφωνο και της είπα ότι γράφω μια σειρά και εάν θέλει να το διαβάσει. Της το στέλνω, για να πω την αλήθεια, έγραψα το τρίτο επεισόδιο πάνω στην Χάρις και της το στέλνω. Μετά από δύο ημέρες με παίρνει και μου λέει “Βρε αγόρι μου, δεν γνωριζόμαστε. Αυτή είμαι εγώ!”. Μόλις βγαίναμε από το λοκντάουν και ήθελε να κάνει πράγματα.

Όταν τελειώσει τo Μaestro, δε θα ξανακάνω τηλεόραση. Δε γίνεται. Ανακάλυψα στο Maestro ότι έχω κι εγώ αλλάξει. Ειδικά μετά τις ταινίες, ο τρόπος που χειρίζομαι τα πράγματα, δεν είναι τόσο ο τηλεοπτικός τρόπος, είναι ο κινηματογραφικός τρόπος. Αυτό είναι τρομερά χρονοβόρο και κοστοβόρο και ψυχοφθόρο», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.