«Αν όντως...» - Η απάντηση της Μαρίνας Βερνίκου για την συγγένεια με τον εφοπλιστή που έβριζε τους ηθοποιούς

«Εμείς όλοι Βερνικοί ξέρουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε οικογένεια που...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αν όντως...» - Η απάντηση της Μαρίνας Βερνίκου για την συγγένεια με τον εφοπλιστή που έβριζε τους ηθοποιούς

Ένα ασύλληπτο περισταστικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/3) στο θέατρο του Νέου Κόσμου με τους ηθοποιούς της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» του Αλέξανδρου Ρήγα. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένας εφοπλιστής, κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης ξεκίνησε να προσβάλλει τους ηθοποιούς τους θίασου με αρκετά άσχημους και προσβλητικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

«Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι”, ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε.

Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παριστάμενους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως. Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα.

Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και “οι Πεταλούδες στο στομάχι”), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Σημειώνουμε, ακόμα, ότι όσοι εκ των θεατών εκείνης της βραδιάς επιθυμούν να ξαναδούν είτε τις “Πεταλούδες στο στομάχι”, είτε κάποια άλλη από τις παραστάσεις μας, είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου. Για το Θέατρο του Νέου Κόσμου -Μίλτος Σωτηριάδης», ήταν η ανάρτηση του Θεάτρου, με τον εφοπλιστή λίγο αργότερα να απαντά με επιστολή -δείτε την εδώ.

Η απάντηση της Μαρίνας Βερνίκου για την συγγένεια με τον εφοπλιστή

Μάλιστα, η εκπομπή «Το Πρωινό» και ο Θάνος Βάγιος επικοινώνησε με την επιχειρηματία Μαρίνα Βερνίκου, η οποία ρωτήθηκε αν έχει κάποια συγγένεια μαζί του, με την ίδια ωστόσο να το αρνείται.

«Κυρία Βερνίκου, φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί ότι υπήρξε ένα επεισόδιο στο θέατρο του Νέου Κόσμου από κάποιον Αλέξανδρο – Κωνσταντίνο Βερνίκο. Ήθελα να ρωτήσω αν είναι μέλος της οικογένεια σας.

Όχι δεν είναι και δεν τον ξέρω. Κανένας από τον στενό μου οικογενειακό κύκλο δεν τον γνωρίζει, αναρωτιόμαστε ποιος είναι, κανένας δεν τον ξέρει! Κι εμείς όλοι Βερνικοί ξέρουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε οικογένεια που ξέρουμε ο ένας τον άλλον.

Εσάς σας έκανε εντύπωση ότι δηλαδή υπάρχει κάποιος ο οποίος φερει αυτό το όνομα, σύμφωνα με πληροφορίες ασχολείται και με τα ναυτιλιακά και παρόλα αυτά…

Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό! Ούτε ξέρω αν είναι αλήθεια το όνομα, ούτε ξέρω αν όντως ασχολείται σε αυτόν τον τομέα.

Με τον πατέρας σας μιλήσατε μήπως λόγω και της ιδιότητας του στην Ένωση…

Ναι, όχι δεν ξέρει κάτι!».