«Έμεινε στο πεζούλι του 3ου ορόφου...» - Απίστευτη καταγγελία από τη Χρονοπούλου για δομή φροντίδας αυτιστικών παιδιών

«Άλλο παιδί έχει βρεθεί...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έμεινε στο πεζούλι του 3ου ορόφου...» - Απίστευτη καταγγελία από τη Χρονοπούλου για δομή φροντίδας αυτιστικών παιδιών

Η Νένα Χρονοπούλου είναι γνωστό, πως είναι πολύ ενεργή με ζητήματα, που αφορούν σε παιδιά και ειδικά σε εκείνα, που αντιμετωπίζουν αυτισμό και άλλες δυσκολίες, που ανήκουν στο ίδιο και ευρύτερο φάσμα, μιας και εντάσσεται και ο γιος της σε εκείνα.

Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22/3 η Χρονοπούλου κατήγγειλε μια δομή, που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με τη δυσκολία αυτή μιλώντας για ένα απαράδεκτο περιστατικό στην εκπομπή Πρωινό μας.

Πιο αναλυτικά μέσα από τη φωτογραφία, που έδειξε η εκπομπή και πραγματικά σοκάρει γνωστοποιήθηκε, πως η συγκεκριμένη ιδιωτική δομή είναι πλήρως ακατάλληλη, αφού ανήλικο παιδί με αυτισμό πιάστηκε να ακροβατεί σε πεζούλι του κτηρίου με τη Νένα να παραθέτει και άλλα απαράδεκτα γεγονότα.

Η καταγγελία της Νένας Χρονοπούλου για ιδιωτική δομή φροντίδας αυτιστικών παιδιών

«Δεν ξέρουμε πόση ώρα έμεινε στο πεζούλι του τρίτου ορόφου. Το παιδί αυτό είναι ένα παιδάκι με αυτισμό είναι ένα παιδί, που είχε ξεφύγει από την προσοχή των θεραπευτών, που δε θα έπρεπε να έχει ξεφύγει, που υποτίθεται, πως το συγκεκριμένο κέντρο είναι κέντρο ειδικών θεραπειών και οι ειδικές θεραπείες γίνονται ένας δάσκαλος με ένα παιδί.

Οπότε πως μπορεί να σου ξεφύγει το παιδί όταν το έχεις απέναντί σου; Άρα καταλαβαίνουμε ότι δεν γίνονται ατομικές θεραπείες και ενώ είναι κέντρο ειδικών θεραπειών, που πρέπει να γίνονται ατομικές θεραπείες στα παιδιά, λειτουργεί ως κέντρο ημέρας...τα κέντρα ημέρας θέλουν άδεια από την περιφέρεια. Άρα άλλο πράγμα έχει ανοίξει η συγκεκριμένη κοπέλα και άλλο πράγμα κάνει.

Και επειδή εκεί μέσα έχουν 70 παιδιά ταυτόχρονα, σε τακτά χρονικά διαστήματα τους φεύγουν παιδιά από την προσοχή τους, τα μαζεύει η αστυνομία και ευτυχώς ένα παιδί έχει βρει 1 χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο, άλλο παιδί έχει βρεθεί 5 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο από την Καλλιθέα στην Καλλιρόης, άλλο κοριτσάκι έχει βρεθεί σε τρένο και το εντόπισαν από την κάμερα. Ευελπιστούμε ότι θα λήξει αυτή η κόλαση», είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Ο λόγος που η Χρονοπούλου δεν κάνει δεύτερο παιδί

Η Νένα Χρονοπούλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα το μεσημέρι της Πέμπτης 14/4 και εκφράστηκε γεμάτη συγκίνηση για τον γιο της, Χρήστο, ενώ παράλληλα αποκάλυψε το λόγο που δεν κάνει δεύτερο παιδί.

«Επειδή λοιπόν κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και δεν μπορείς να την προβλέψεις, δεν ήθελα να το ρισκάρω. Όπως λοιπόν προσευχήθηκα στον Θεό και του είπα να γίνω μητέρα και με έκανε, έτσι νομίζω ότι είναι επί πέντε εγωιστικό να κάνω και δεύτερο παιδί. Κι αν κάτι δε πάει καλά και χαθεί το δεύτερο παιδί, κι αν δεν πάνε όλα καλά και χαθώ εγώ; Να αφήσω και τον Χρήστο ορφανό; Γι’ αυτό έμεινα με τον Χρήστο και δεν το μετανιώνω», είχε πει Νένα Χρονοπούλου.