«Είναι ένας χώρος που πηγαίνουν οικογένειες εκεί» - Έξαλλη η Νάταλι Κάκκαβα για τον γυμνισμό σε παραλία της Σαρωνίδας

Η ανάρτηση που έκανε στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Αρκετά ενεργή στα social media είναι η Νάταλι Κάκκαβα η οποία πολύ συχνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές από την ζωή και την καθημερινότητά της (δείτε εδώ την απώλεια με την οποία ήρθε αντιμέτωπη πριν λίγες μέρες), ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της για διάφορά θέματα.

Αυτό έκανε λοιπόν και σήμερα 23/3. Συγκεκριμένα, η όμορφη παρουσιάστρια προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση μέσα από το Facebook της σχετικά με κόσμο σε παραλία της Σαρωνίδας που κάνει γυμνισμό.

Η ίδια μαζί με τον σύζυγό της Γρηγόρη Γκουντάρα μένουν στο Λαγονήσι και για αυτόν τον λόγο ανακάλυψαν πως σε μια από τις παραλίες που πάνε οικογένειες με παιδιά υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται γυμνοί, κάτι που δεν της φαίνεται ωραίο και συνετό.

Έξαλλη η Νάταλι Κάκκαβα με αυτούς που κάνουν γυμνισμό σε παραλία της Σαρωνίδας

«Αυτό με τους γυμνιστές στις παραλίες μας κάπως πρέπει να το δούμε.. Περπατούσα τώρα στο μονοπάτι της Σαρωνίδας και ένας κύριος κυκλοφορούσε εντελώς γυμνός 10 μέτρα δίπλα μου..

Είναι ένας χώρος που πηγαίνουν οικογένειες εκεί.. Τον συγκεκριμένο κύριο τον έχουμε ξαναδεί στο ίδιο σημείο πολλές φορές.. Δεν κάνει καν μπάνιο, αλλά περιφέρεται ανέμελα στην παραλία.. Επιτρέπεται? Και αν όχι ας παρέμβει κάποιος..», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Νάταλι Κάκκαβα.

Τι λέει ο νόμος για τους γυμνιστές στις παραλίες

Στο άρθρο 1 ορίζεται:

1.Επιτρέπεται η λειτουργία κέντρων παραθερισμού γυμνιστών στον ελληνικό χώρο .

2.Ως κέντρα παραθερισμού γυμνιστών νοούνται:

α) Ξενοδοχειακά, κάθε άλλη μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις (όπως τα κάμπινγκ) που ύστερα από ειδική άδεια του ΕΟΤ λειτουργούν εφεξής μόνο ως κέντρα παραθερισμού γυμνιστών ενόσω διαρκεί η άδεια αυτή.

β) Οι εγκαταστάσεις που εξυπαρχής ιδρύονται και λειτουργούν ως τέτοιου
είδους κέντρα με ειδική άδεια του ΕΟΤ.

3. Στα κέντρα παραθερισμού γυμνιστών διαμένουν κατ αρχήν μέλη αναγνωρισμένων γυμνιστικών συλλόγων της ημεδαπής και αλλοδαπής

«Μπορεί όμως να διαμένουν σ’αυτά για άσκηση γυμνισμού και άλλα πρόσωπα ημεδαπά, ή αλλοδαπά, που ασκούν γυμνισμό εφόσον τηρούν πιστά τους όρους και τους κανόνες λειτουργίας τους».

Επίσης στο άρθρο 5 του ίδιου νόμου προβλέπεται ότι: «Η άσκηση γυμνισμού στο χώρο των εγκαταστάσεων των κέντρων και το χώρο του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται, μπρος από αυτές δεν αποτελεί αδίκημα κατά τις διατάξεις του άρθρου 353 του Ποινικού Κώδικα».

Ουσιαστικά ο νομοθέτης ρητά αποσαφηνίζει ότι ο γυμνισμός σε παραλία που δεν βρίσκεται μπροστά από κέντρο παραθερισμού γυμνιστών εμπίπτει στο άρθρο 353 του ΠΚ, το οποίο προβλέπει ότι:

1. Όποιος δημόσια επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί μ` αυτήν σκάνδαλο τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

2. Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που ενεργείται ενώπιόν του τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών τιμωρείται με Φυλάκιση. Για την ποινική δίωξη των πράξεων αυτής της παραγράφου απαιτείται έγκληση.”