«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω! Το σοκ...» - Συγκινεί η Σμαράγδα Καρύδη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Είναι ένα νούμερο το 57, εντάξει, αλλά όταν μπεις στις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω! Το σοκ...» - Συγκινεί η Σμαράγδα Καρύδη για την τραγωδία στα Τέμπη

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τον Γιάννη Πουλόπουλο έκανε το πρωί της Παρασκευής 24/3 η Σμαράγδα Καρύδη, με αφορμή την νέα της σειρά, IQ 160 που κάνει πρεμιέρα στο STAR.

Την ίδια στιγμή, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στην τηλεοπτική της επιστροφή στη μυθοπλασία, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ την σοκαριστική μαρτυρία μιας 22χρονης που επέζησε από το 2ο βαγόνι).

Οι δηλώσεις της Σμαράγδας Καρύδη

«Στην αρχή της καριέρας μου δεν πίστευα ότι ήμουν ψευδή, ήμουν ψευδή! Έκανα πάρα πολλή άσκηση και το διόρθωσα. Στην πραγματικότητα ο Θωμάς Μοσχόπουλος με βοήθησε πολύ με αυτό, γιατί δεν το είχα λύσει από την σχολή, που μου είπε τι να κάνω.

Με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη έχουμε κάνει μαζί παράσταση αλλά στην τηλεόραση, μετά την «Ανατομία ενός εγκλήματος» στο ξεκίνημα μου, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί. Για να συνεργαζόμασταν δηλαδή έκτοτε στην τηλεόραση θα έπρεπε να με πάρει σε κάποιο από τα σίριαλ του και δεν με έχει πάρει, Χριστόφορε! Είχαμε συζητήσει για την προοπτική του Maestro στο Netflix, τότε που έκαναν τα γυρίσματα στους Παξούς μιλούσαμε στα τηλέφωνα. Από τον Χριστόφορο όμως περιμένω τα πάντα. Ο τρόπος που δουλεύει του αξίζει χίλια τα εκατό αυτό που παίρνει πίσω. Δεν έτυχε μάλλον μέχρι σήμερα να ψάχνει κάτι σαν εμένα στους ρόλους του, δεν ξέρω, ρωτήστε τον.

Μετά την Εθνική Ελλάδος και πέρα από κάποια γκεστ εδώ κι εκεί άσχετα, δεν βρήκα σενάρια που να έχω όρεξη να τα παίξω και επειδή κάλυπταν το κενό που είχα με την τηλεόραση τα τηλεπαιχνίδια που έκανα, είχα δηλαδή επαφή με την τηλεόραση, προτιμούσα να κάνω ένα ωραίο τηλεπαιχνίδι από το να κάνω ένα σίριαλ στο περίπου γιατί μετά τον Καπουτζίδη ανέβηκε ο πήχης μέσα μου. Για τις Σέρρες δεν μου πρότεινε κάποιο ρόλο.

Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι πιο σίγουρα από εμένα, εγώ είμαι πιο ανασφαλής. Δεν φοβάται να εκτεθεί και το ζηλεύω αυτό. Δεν έχουμε περάσει κρίση στη σχέση μας, ίσως μερικές μικρές.

Ακόμα δεν έχει φύγει ούτε το σοκ ούτε η λύπη που έχω για το γεγονός της τραγωδίας στα Τέμπη. Κάποια πράγματα δεν ήθελα να τα διαβάζω γιατί έβαζα τα κλάματα. Είναι ένα νούμερο το 57, εντάξει, αλλά όταν μπεις στις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων και αρχίσεις να τις διαβάζεις, πάντα κλαις και είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω! Δεν ξέρω πόσο πρέπει να κοστολογηθεί η ζωή ούτε αν υπάρχει μια τιμή για κάποιον που έχασες. Πόσες αποζημιώσεις να πάρεις για το παιδί που έχασες;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σμαράγδα Καρύδη.