Ανείπωτο πένθος για πασίγνωστο συνθέτη - Πέθανε ο γιος του

«Είμαστε όλοι τελείως κενοί»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram
Instagram

Σπαρακτικές είναι οι τελευταίες ώρες για έναν πασίγνωστο συνθέτη, ο οποίος όπως έκανε γνωστό μέσα από τα social media, ο μεγαλύτερος γιος του έφυγε από την ζωή σε ηλικία 43 ετών.

Ο λόγος για τον Άντριου Λόιντ Βέμπερ, ο γιος του οποίου, Νίκολας, δεν είναι πια στην ζωή, με τον 75χρονο βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη να μοιράζεται την είδηση αυτή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο στο Twitter, ενώ θρήνο προκάλεσε και η απώλεια ενός επίσης πολύ γνωστού ηθοποιού.

Πέθανε ο γιος του Άντριου Λόυντ Βέμπερ

«Είμαι συντετριμμένος που πρέπει να ανακοινώσω ότι ο αγαπημένος μου μεγαλύτερος γιος, ο Νικ πέθανε πριν από λίγες ώρες στο νοσοκομείο του Μπάσινγκστοουκ. Όλη η οικογένειά είναι μαζεμένη και είμαστε όλοι τελείως κενοί», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Να σημειώσουμε πως ο γιος του, Νίκολας είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και είχε γίνει συνθέτης, δημιουργώντας το Love, Lies And Records του BBC και μια θεατρική και συμφωνική εκδοχή του μικρού πρίγκιπα.

Ωστόσο, δυστυχώς, πριν από 18 μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου.

Πέθανε ο γιος του Άντριου Λόυντ Βέμπερ
instagram / andrewlloydwebber

Λίγα λόγια την ζωή του Άντριου Λόυντ Βέμπερ

Ο Άντριου Λόυντ Βέμπερ έχει νυμφευθεί τρεις φορές. Πρώτα με τη Σάρα Hugill στις 24 Ιουλίου 1972, από την οποία πήρε διαζύγιο στις 14 Νοεμβρίου 1983. Μαζί απέκτησαν μία κόρη και ένα γιο, την Imogen Lloyd Webber (γεν. 1978) και τον Nicholas Lloyd Webber (γεν. 1979).

Στη συνέχεια πήρε ως σύζυγό του την τραγουδίστρια και χορεύτρια Σάρα Μπράιτμαν στις 22 Μαρτίου 1984. Της ανέθεσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Φάντασμα της όπερας. Αυτός ο γάμος έληξε στις 3 Ιανουαρίου 1990, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά από αυτόν.

Τέλος, νυμφεύθηκε τη Madeleine Gurdon στις 9 Φεβρουαρίου 1991 και απέκτησε μαζί της άλλα τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη, τους Alastair Adam Lloyd Webber (γεν. 1992), William Richard Lloyd Webber (γεν. 1993) και την Isabella Aurora Lloyd Webber (γεν. 1996).

Οι Sunday Times το 2006 τον κατέταξαν ως τον 87ο πλουσιότερο άνδρα στη Μεγάλη Βρετανία, με εκτιμώμενη περιουσία 700 εκατομμύρια στερλίνες. Η περιουσία του αυξήθηκε στα 750 εκατομμύρια το 2007, αλλά η ίδια πηγή τον κατέταξε 101ο.

Σήμερα ο Άντριου Λόυντ Βέμπερ ζει στο Sydmonton Court, κοντά στο Kingsclere του Χαμσάιρ (νότια Αγγλία) και έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλο μέρος του γειτονικού λόφου Watership Down. Είναι συλλέκτης τέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διακοσμητική βικτωριανή τέχνη. Μία έκθεση έργων της προσωπικής συλλογής του παρουσιάστηκε στη Βασιλική Ακαδημία το 2003 υπό τον τίτλο Pre-Raphaelite and Other Masters – The Andrew Lloyd Webber Collection. Είναι επίσης πιστός οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Leyton Orient Football Club.