Κατερίνα Καινούργιου: «Είμαι κάθετη σε αυτό!» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την παρουσιάστρια για την αληθινή γούνα της Vodos

«Είναι πως το βλέπει ο καθένας»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κατερίνα Καινούργιου: «Είμαι κάθετη σε αυτό!» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την παρουσιάστρια για την αληθινή γούνα της Vodos

Το πρωί της Τετάρτης (29/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» αναφέρθηκαν στην Emilia Vodos, η οποία στο χθεσινό (28/3) επεισόδιο του My Style Rocks εμφανίστηκε μπροστά τους κριτές και τις διαγωνιζόμενες με αληθινή γούνα και δεν άκουσε καθόλου ωραία λόγια ειδικά από τον Στέλιο Κουδουνάρη.

Αφού προβλήθηκε το απόσπασμα από το ριάλιτι μόδας, η Κατερίνα Καινούργιου ήθελε να τοποθετηθεί πάνω στο τόσο ευαίσθητο θέμα και να εκφράσει την απογοήτευση της, αλλά και να αποκαλύψει μια παρόμοια πρόταση που της είχαν κάνει.

Το σχόλιο της Κατερίνας Καινούργιου για την Emilia Vodos και την αληθινή γούνα

«Μεγάλοι Οίκοι Μόδας σήμερα έχουν αποκλείσει τη φυσική γούνα. Υπάρχουν faux εξαιρετικής ποιότητας, δεν υπάρχει λόγος να φορέσεις την αληθινή. Θυμάμαι πρόσφατα τη Ναόμι Κάμπελ που είχε εμφανιστεί με αληθινή γούνα σε μία επίδειξη και απ’ έξω την είχαν γιουχάρει και της είχαν πετάξει διάφορα», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Να σας πω τώρα την αλήθεια; Ουκ ολίγες φορές μου έχουν προτείνει – και το σέβομαι πάρα πολύ – να παρουσιάσω πάνω στην Καστοριά το συγκεκριμένο event. Το ‘χουν κάνει παρουσιάστριες, δεν θέλω να πω κάτι για τις συναδέλφους, είναι πως το βλέπει ο καθένας», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια του Super Κατερίνα.

«Είμαι πολύ κάθετη σε αυτό το κομμάτι, πολύ κάθετη. Το καταλαβαίνω ότι μια ολόκληρη περιοχή εκεί ζει από αυτό, γι’ αυτό λέω ότι είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Ταυτόχρονα, όμως, επειδή προβάλλομαι το νιώθω λίγο κάπως…», ανέφερε κλείνοντας.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση εδώ και δύο χρόνια,

κάποιοι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας της Βρετανίας είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύσει την πώληση αληθινής γούνας.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, σχεδιάστριες μόδας με μακρόχρονη ακτιβιστική δράση, όπως η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, η Βίβιαν Γουέστγουντ, η Κάθριν Χάμνετ, καθώς και οι συνάδελφοί τους, Κρίστοφερ Ρέιμπερν, Ερντέμ Μοράλιογλου σε συνεργασία με την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Selfridges, θέτουν το ζήτημα στον Τζόνσον και τονίζουν την ικανότητά τους να «ακμάζουν, χωρίς να είναι συνεργοί στα δεινά που προκαλούνται από το εμπόριο γούνας».

«Κοινή πεποίθηση ότι η μόδα, που καθοδηγείται από τους καταναλωτές και διευκολύνεται από την καινοτομία, εξελίσσεται για να καταστήσει τη γούνα από ζώα ξεπερασμένη, καθώς όλο και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας πολυτελείας και λιανοπωλητές την εξαφανίζουν από τις συλλογές τους. Η πλειονότητα των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου απορρίπτει τη γούνα των ζώων για ηθικούς λόγους», είχαν γράψει.