«Να κάτι που δεν περίμενα να ζήσω...» - Η πρώτη τηλεοπτική συνάντηση Σίας Κοσιώνη και Πόπης Τσαπανίδου

"Παγωμένες" στην αρχή του δελτίου οι δυο γυναίκες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Να κάτι που δεν περίμενα να ζήσω...» - Η πρώτη τηλεοπτική συνάντηση Σίας Κοσιώνη και Πόπης Τσαπανίδου

Μια ιστορική στιγμή έζησε η Σία Κοσιώνη στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Απέναντι της έκατσε η Πόπη Τσαπανίδου, όχι βέβαια με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, αλλά με αυτή της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών.

Αρχικά οι δυο γυναίκες ήταν "παγωμένες", ωστόσο στη συνέχεια της συζήτησης τους ο "πάγος" έσπασε και είχαν έναν σοβαρό εποικοδομητικό διάλογο.

Η συνάντηση Τσαπανίδου - Κοσιώνη

«Να κάτι που δεν περίμενα ότι θα ζούσα ποτέ στη ζωή μου» είπε η Σία Κοσιώνη υποδεχόμενη την Πόπη Τσαπανίδου απέναντί της.

Δείτε επίσης: Δεν ήθελε καμία σχέση με την πολιτική - Τι δήλωνε η Πόπη Τσαπανίδου πριν από τρία χρόνια

Η Πόπη ξεκαθαρίζει για την ενασχόλησή της με την πολιτική

Την Κυριακή 22/2, η Πόπη Τσαπανίδου βρέθηκε στην εκπομπή του ALPHA, Καλύτερα Δε Γίνεται και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν που την οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή στη ζωή της, ενώ θέλησε να δώσει και μερικές εξηγήσεις σχετικά με όσα ανέφερε στο παρελθόν τα οποία ανέτρεψε.

«Ήταν η εποχή που είχα φύγει από την πρωινή ζώνη. Είχα πει ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ και είχα σκοπό να αποτραβηχτώ και από τη δημοσιογραφία. Μετά, ήρθαν τα πάνω κάτω, άλλαξε όλη μου η ζωή και ξαναγύρισα στα δελτία ειδήσεων», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Εκείνο το βίντεο το χρησιμοποίησαν κάποιοι για να στοχεύσουν. Σίγουρα προβλημάτισε πολλούς. Τους προβληματισμούς όσων το είδαν τους σέβομαι και τους συμμερίζομαι. Αυτό που θέλω να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί τις πίστευα σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είχα καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου τότε κι έκανα μια δήλωση. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση και δεν στόχευα σε αυτό. Γι' αυτό και όταν ήρθε η ξαφνική πρόσκληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μπήκα σε μια εσωτερική αναζήτηση.

Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα. Υπηρέτησα τη δημοσιογραφία με έναν αντικειμενικό τρόπο και ήμουν πολύ αληθινή στους τηλεθεατές. Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία για να την εξαργυρώσω με μια θέση στην πολιτική».

Έπειτα πρόσθεσε: «Η πρόταση ήρθε σε μία εποχή που εγώ ήμουν ψυχολογικά έτοιμη να την αντιμετωπίσω. Ήμουν σε αναπτυξιακό στάδιο που μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου και δεν είχα τον αγώνα επιβίωσης. Επίσης, ήρθε σε μια φάση να έχω την πολιτική ωριμότητα να μπορώ να καταλάβω ότι το αντέχω όλο αυτό το δύσκολο και την επίθεση που θα δεχτώ. Το 4ο είναι με την κατάσταση που βιώνουμε. Στην αντικειμενικότητα που υπηρέτησα πάρα πολύ πιστά στη ζωή μου, είχα προσωπικές ιδεολογίες και πεποιθήσεις που προσπαθούσα να μη δείξω. Οι απόψεις μου ήταν πάντα προοδευτικές. Ήμουν πολύ κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε και για τον τίτλο «μητέρα» που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, όταν ανέλαβε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μου. Δεν ήταν νουθεσία προς τον κόσμο. Είναι δομικό στοιχείο του εαυτού μου. Το κουβαλάω σαν μεγάλο παράσημο και γι' αυτό το προτάσσω».

«Έκανε πλήρη κύκλο η δημοσιογραφία για εμένα. Την αποχαιρετώ», κατέληξε.