«Το ότι είμαι γκέι Υφυπουργός είναι ένα φορτίο για εμένα! Με ενοχλεί που λένε...» - Ξέσπασε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

«Και αύριο γκέι θα είμαι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το ότι είμαι γκέι Υφυπουργός είναι ένα φορτίο για εμένα! Με ενοχλεί που λένε...» - Ξέσπασε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» της Αθηναΐδας Νέγκα βρέθηκε καλεσμένος ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού (που πριν λίγο καιρό δέχτηκε επίθεση) ήταν άκρως αποκαλυπτικός και μέσα σε όλα εξήγησε τον λόγο που δεν θα βάλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.

Οι δηλώσεις του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

«Δεν ζητώ την ψήφο του κόσμου και το αποφάσισα σχετικά αργά, πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία, δεν είναι για όλους. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί τον χρόνο σου και απαιτεί και πάρα πολύ χρήμα, που δεν διαθέτω. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρει κανείς. Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, δεν ένιωθα έτοιμος να κατέβω.

Το ότι είμαι γκέι Υφυπουργός είναι ένα φορτίο για εμένα. Φαντάστηκα ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις, στην Ελλάδα ζούμε. Το περίμενα βεβαίως χειρότερο. Από την άλλη τους λέω, ότι και αύριο γκέι θα είμαι. Από εκεί και πέρα, με ενοχλεί το να εξαντλείται η συζήτηση σε αυτό και αν υπήρξε συνεισφορά του Γιατρομανωλάκη, ήταν ότι αποκτήσαμε κι έναν γκέι Υφυπουργό. Αυτό το θεωρώ λίγο άδικο ως προς τη δουλειά μου! Το άλλο που με ενοχλεί είναι το πώς έχουν εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά και από αριστερά και από δεξιά, λέγοντας πως εγώ είμαι αυτός που εργαλειοποιώ τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό για να κάνω καριέρα.

Λέμε ότι θέλουμε τους πολιτικούς διαφορετικούς, κάτι που υποτίθεται ότι έρχεται και ξανάερχεται ως αιτούμενο, είναι να λένε την αλήθεια. Αυτό, καλώς ή κακώς είναι μέρος της δικής μου αλήθειας. Άρα ή θα πρέπει να το πω και να τελειώσουμε με αυτό ή να το κρύβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Αθήνα, 17 Μαρτίου 1975) είναι Έλληνας πολιτικός επιστήμονας. Από τις 4 Ιανουαρίου 2021, είναι Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2019 έως το 2021. Είναι το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.