«Αυτό το οποίο προκαλεί ερωτήματα είναι η στάση κάποιων δημοσιογράφων συναδέλφων...» - Τα "πυρά" της Στεφανίδου μετά το ρεπορτάζ για τον Φιλιππίδη

«Νομίζω πια ότι από εδώ και πέρα τον λόγο νομίζω ίσως ότι πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Αυτό το οποίο προκαλεί ερωτήματα είναι η στάση κάποιων δημοσιογράφων συναδέλφων...» - Τα

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, T-Live, στο κανάλι του ALPHA, τις προάλλες προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία οδήγησε στο να κινηθεί νομικά απέναντί της ο ηθοποιός (δείτε εδώ αναλυτικά την κίνησή του και όλο το παρασκήνιο).

Μπορεί ήδη να προχώρησε σε μερικές διευκρινίσεις, ωστόσο φαίνεται πως σχολιάστηκε έντονα το ρεπορτάζ αυτό με αρνητικό τρόπο και σε άλλα τηλεοπτικά πλατό, γι' αυτό και η παρουσιάστρια θέλησε μια και καλή να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί, αφήνοντας τις αιχμές της για άλλους συναδέλφους της.

Το ξεκαθάρισμα της Τατιάνας Στεφανίδου για το ρεπορτάζ περί Φιλιππίδη

«Θα ήθελα να επανέλθω λίγο στο θέμα του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς χθες με αφορμή αναφορές και σχόλια κάποιων άλλων εκπομπών για την εκπομπή μας σε σχέση με το ρεπορτάζ της Ρένας Κουβελιώτη για τη ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, εξήγησα αναλυτικά το γιατί ασχοληθήκαμε το θέμα αυτό και ήμουν κατηγορηματική, στο ότι αυτή εδώ η εκπομπή δεν θέλει να κλείσει κανέναν στη φυλακή, ούτε ανέφερε ποτέ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί.

Να θυμίσω, για άλλη μία φορά, ότι το σχετικό μας ρεπορτάζ έγινε σε συνέχεια δημόσιων δηλώσεων του δικηγόρου του κ. Φιλιππίδη. Ο δικηγόρος του πριν από λίγα 24ωρα είπε ότι ο ηθοποιός ζει απομονωμένος στο σπίτι του, σε δεινή οικονομική κατάσταση, είχε περιγράψει όχι το που βρίσκεται το οίκημα ή κάτι ποιο συγκεκριμένο, αλλά είχε μιλήσει για τη ζωή του σήμερα και για το σπίτι που δεν είναι πολυτελές σαν εκείνο που είχε στο Ψυχικό. Έτσι, λοιπόν, επιχειρήσαμε να ερευνήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης του δημοσίου αυτού προσώπου.

Η ρεπόρτερ μας, η Ρένα Κουβελιώτη, δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει αν στην πολυκατοικία που επισκεφθήκαμε, στη διεύθυνση που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε δηλωθεί επισήμως ως η κατοικία του, βρίσκεται το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. Την ίδια ώρα που ήμασταν στον αέρα χθες και έκανα τις αναφορές αυτές, εστάλη από τον κ. Φιλιππίδη ένα εξώδικο με το οποίο διαμαρτυρήθηκε για το ρεπορτάζ μας και μεταξύ άλλων, δήλωσε ρητά ότι ο χώρος που επισκεφθήκαμε και έχει δηλωθεί στις αρχές, είναι όντως είναι ο χώρος μόνιμης κατοικίας του, άρα είμαστε υποχρεωμένοι κι εμείς να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή χωρίς πια κάποια αμφιβολία και να πούμε ότι ναι αυτό είναι το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Και είναι πλήρως κατανοητό, από έναν άνθρωπο που ήταν βασιλιάς στον χώρο του θεάματος και τώρα όπως ο δικηγόρος του είπε πριν από λίγα 24ωρα είναι πένητας και ο οποίος έχει μπει στη φυλακή, τώρα είναι έξω με όρους, έχει υποστεί τον διασυρμό, είναι λογικό και να αντιδρά στη δημοσιογραφική έρευνα, όχι σε ισχυρισμούς, γιατί δεν ειπώθηκε τίποτα ψευδές. Είναι λογικό.

Αυτό το οποίο προκαλεί ερωτήματα δεν είναι η στάση του κ. Φιλιππίδη, αυτή είναι δικαιολογημένη. Είναι η στάση κάποιων δημοσιογράφων συναδέλφων, οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν πλήρως τις θέσεις του καταδικασθέντος και των δικηγόρων του και μάλιστα χωρίς καν να πάρουν την άποψη της δημοσιογράφου μας που ήταν εκεί, η οποία Ρένα Κουβελιώτη είναι βραβευμένη για τις έρευνές της, τα ρεπορτάζ που έχει κάνει για τη Χρυσή Αυγή, έχει 30 χρόνια στον χώρο και νομίζω πια ότι από εδώ και πέρα τον λόγο νομίζω ίσως ότι πρέπει να έχει η Ένωση Συντακτών», υπογράμμισε.