Πρωταγωνιστές: «Δεν υπάρχει κάτι κακό στον...» - Το αρχαιότερο μοναστήρι του Αιγαίου και ο Τζίμη Πανούσης

Με αφορμή της Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Πρωταγωνιστές: «Δεν υπάρχει κάτι κακό στον...» - Το αρχαιότερο μοναστήρι του Αιγαίου και ο Τζίμη Πανούσης

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) με αφορμή την εβδομάδα των παθών του Χριστού, η εκπομπή του ALPHA, «Πρωταγωνιστές» βρέθηκε στο αρχαιότερο μοναστήρι του Αιγαίου. Ο δημοσιογράφος και το συνεργείο του, ταξίδεψαν στην Άνδρο για να συναντήσουν τους 4 μοναχούς της Μονής Παναχράντου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησε με τους μοναχούς για τον Θεό και τον Διάβολο και στη συνέχεια σκαρφάλωσαν μαζί στις σπηλιές του Γερακώνα, εκεί που ασκήτευαν μοναχοί μέχρι την δεκαετία του ΄40. Επίσης, οι μοναχοί αποκαλύψαν και ευχαρίστηση του Τζίμη Πανούση, να επισκέπτεται το μοναστήρι τους.

Διαβάστε επίσης: «Πρωταγωνιστές»: «Η μητέρα μας ωθούσε να θεωρούμε αγάπη αυτά που...» - Σοκάρουν οι περιγραφές για την υπόθεση βιασμών στα Πετράλωνα

Το αφιέρωμα των "Πρωταγωνιστών" στο αρχαιότερο μοναστήρι του Αιγαίου

«Ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με το κακό, είναι το αγαθό. Το κακό το επιτρέπουμε εμείς και οι δυνάμεις του κακού. Προσπαθούμε να διαγράψουμε μία λέξη τη σημερινή ημέρα, φοβάται ο κόσμος να πει τη λέξη “Διάβολος”. Δεν υπάρχει κάτι κακό στον Θεό, ο Θεός δεν θέλει να υποφέρει ο άνθρωπος, ο Σατανάς θέλει, γι΄αυτό λέγεται και μισάνθρωπος και μισόκαλος», είπε ο μοχανός.

«Δεν ήταν αιρετικός, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες, καθόταν με τόση ευλάβεια, γαλήνη, σε μία γωνία και παρακολουθούσε όλη τη λειτουργία και πολλοί αναρωτιούνταν αν ήταν αυτός», αναφέρθηκαν στον Τζίμη Πανούση.

Ακόμη, ο γέροντας Ευδόκιμος, οποίος έχει γεννηθεί μια Κυριακή του Πάσχα και έχει περάσει στο μοναστήρι 70 χρόνια, υποστήριξε πως δεν νιώθει καθόλου γέρος ακόμη.