«Η λέξη αυτή είναι υποβιβαστική κι υποτιμητική» - Ξέσπασε ο Γιάννης Κουκουράκης

Η ερώτηση που ενοχλεί τον γνωστό ηθοποιό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και στον Πάνο Ζόγκα παραχώρησε πρόσφατα ο Γιάννης Κουκουράκης, που φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του MegaΜαύρο Ρόδο” και ενσαρκώνει τον Βίκο (δείτε εδώ αν θα συνεχιστεί ή όχι η σειρά του χρόνου).

Ο γοητευτικός λοιπόν ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει και ποια ερώτηση τον ενοχλεί πολύ.

Η ερώτηση που ενοχλεί τον Γιάννη Κουκουράκη

Ποια θεωρείς την πιο προσβλητική που θα μπορούσαν να σου κάνουν;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό, γενικά όμως δεν έρχομαι σε δύσκολη θέση εύκολα. Ερώτηση όμως που με νευριάζει υπάρχει: «Πώς πάει το ηθοποιηλίκι;» ή οποιαδήποτε ερώτηση έχει αυτήν την λέξη. Η λέξη αυτή είναι υποβιβαστική κι υποτιμητική για την δουλειά του ηθοποιού και με παραπέμπει στο «νταβατζιλίκι». Απαντώ: «δεν ξέρω τι να σας πω, κάνω άλλη δουλειά».

Πού βγαίνεις, που κάνεις βόλτες, πώς χαλαρώνεις;

Δεν ζητήσατε ΑΦΜ, Ε9 κι αριθμό ταυτότητας. Να σας δώσω;

Η ερώτηση που ενοχλεί τον Γιάννη Κουκουράκη
NDP

Λίγα λόγια για την ζωή του

Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1984 στα Χανιά. Μέχρι τη Δ' Δημοτικού έμενε στην Αθήνα, ενώ αργότερα επέστρεψε στη γεννέτηρα του για να ολοκληρώσει το λύκειο. Τελειώνοντας το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από όπου και αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά. Στο τέταρτο έτος των σπουδών του αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασε και ξεκίνησε τις σπουδές του.

Η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός ήταν στον κινηματογράφο το 2005 στην κωμωδία Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος. Το 2006 έκανε μία σύντομη εμφάνιση στη δραματική σειρά Μωβ-Ροζ στον ANT1 ενώ το 2008 έπαιξε σε μία ιστορία της σειράς Σε είδα. Την περίοδο 2008-2009 επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πανταζούδη για έναν από τους βασικούς ρόλους στην κοινωνική σειρά Χαρά Αγνοείται. Εκεί υποδύθηκε τον Σπύρο Δημόπουλο τον σύντροφο της εξαφανισμένης Χαράς. Το 2011 εμφανίστηκε στην ταινία μικρού μήκους Το γάλα. Μέσα στα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.

Τη σεζόν 2014 Τρίχες στο ANT1 Το 2015 εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ του τρίτου κύκλου της καθημερινής σειράς του ANT1 Μπρούσκο στον ρόλο του Αλέξη Γριβάκη. Παρέμεινε στη σειρά και κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου της μέχρι και το 2017. Την επόμενη σεζόν έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια. Το 2019 έπειτα από casting παίρνει τον ρόλο του Κωνσταντή Σεβαστού στη δραματική σειρά εποχής του ANT1 Άγριες Μέλισσες που άλλαξε τα δεδομένα στην ελληνική μυθοπλασία. Τη σεζόν 2022-2023 συμμετέχει στη σειρά Μαύρο Ρόδο του Mega στο ρόλο του Βίκου.