Εύα Καϊλή: Πού βρίσκεται λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή της

Η αποκάλυψη του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14/4, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, η στιγμή που η ίδια περίμενε να συμβεί εδώ και 4,5 μήνες που παρέμενε στις φυλακές των Βρυξελλών σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σκεπτόμενη μέχρι και την αυτοκτονία (δείτε εδώ την εξομολόγησή της).

Η αποφυλάκιση πραγματοποιήθηκε σε live μετάδοση (δείτε εδώ) και λίγο αργότερα προχώρησε και στην πρώτη της δήλωση μπροστά στις κάμερες. Και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, αποκαλύπτοντας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πελάτισσά του.

Η πρώτη δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλο μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

«Δε βρέθηκαν αποτυπώματά της σε καμία δεσμίδα με χρήματα»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι θα αθωωθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει.Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», συνέχισε ο δικηγόρος της. Δεν είναι σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.