Ανάσταση 2023: "Βροχή" τα πυροτεχνήματα και οι ρουκέτες - Φαντασμαγορικό υπερθέαμα έξω από τις εκκλησίες ανά την Ελλάδα

Εικόνες που εντυπωσιάζουν!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Κυριακή του Πάσχα σήμερα 16/4 και έχουν φτάσει στα χέρια μας οι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες από την Ανάσταση σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Είναι γνωστό πως σε κάθε τόπο τα έθιμα είναι διαφορετικά κάθε φορά, ωστόσο όλοι προσπαθούν να πάρουν την πρωτιά όσον αφορά τον εντυπωσιασμό του κοινού με τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά (δυστυχώς δεν καταλήγει πάντα καλά αυτό και ήδη υπάρχουν τραυματίες - δείτε εδώ τι συμβαίνει με ένα 7χρονο κοριτσάκι).

Φαντασμαγορικό το θέαμα της Ανάστασης 2023 στα διάφορα μέρη της Ελλάδας

Στο Πειραιά, για παράδειγμα, έξω από την εκκλησία, υπήρχε και ορχήστρα με στολή, τρομπέτες και διάφορα άλλα μουσικά όργανα, ενώ μόλις χτύπησε η καμπάνα, τα πυροτεχνήματα "έπεσαν βροχή'.

Πειραιάς Ανάσταση 2023
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πειραιάς Ανάσταση 2023
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πειραιάς Ανάσταση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ανάσταση Πειραίας
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στην Κέρκυρα, από την άλλη πλευρά, πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί έξω από τις εκκλησίες και εκεί δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα.

Ανάσταση Κέρκυρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στη Μύκονο ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως πέρα από το εντυπωσιακό θέαμα, τα βλέμματα έπεσαν και στους διάσημους που βρέθηκαν στο νησί, ανάμεσα στους οποίους είναι η Σάσα Μπάστα με την οικογένειά της, η Χριστίνα Παππά, αλλά και ο Αριστομένης Γιαννόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Έχασε δουλειά & σπίτι, έμπλεξε με ναρκωτικά και αλκοόλ και κατέληξε στα αζήτητα στο νεκροτομείο - Η τραγική ιστορία του Μανωλιού από την σειρά "Ο Ιησούς ξανασταυρώνεται"

Ανάσταση Μύκονος 2023

Ανάσταση Μύκονος

Ανάσταση Μύκονος Χριστίνα Παππά

Αριστομένης Γιαννόπουλος Ανάσταση Μύκονος

Σάσα Μπάστα Ανάσταση Μύκονος

Στο Βροντάδο της Χίου, επίσης, έπεσαν 30.000 ρουκέτες. Τα συνεργεία των "ρουκετατζήδων" στην Παναγιά Ερειθιανή και Αγίου Μάρκου, διασταύρωσαν τα πυρά τους, κρατώντας έτσι ζωντανό το έθιμο που υπάρχει από τους χρόνους της τουρκικής κατοχής. Μάλιστα, ο φετινός ρουκετοπόλεμος κινηματογραφήθηκε από την εταιρεία MSG, με στόχο να προβληθεί στη μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον επόμενο Σεπτέμβρη στο Las Vegas.