«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας! Αυτό είναι βέβαιο 100%» - Πυρ και μανία ο Γεωργιάδης για την υπόθεση Γεωργούλη

«Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας! Αυτό είναι βέβαιο 100%» - Πυρ και μανία ο Γεωργιάδης για την υπόθεση Γεωργούλη

Στην εκπομπή Σήμερα βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Τρίτης 18/4 ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης και ξυλοδαρμού εις βάρος μιας γυναίκας, στενής συνεργάτιδας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη (δείτε εδώ ποια είναι & φωτογραφίες της).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν φάνηκε από τις σημερινές του δηλώσεις απόλυτα βέβαιος πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Γεωργούλη.

Τα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη για την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

«Για την υπόθεση κανείς δεν μπορεί να πάρει θέση. Είναι σε εξέλιξη το θέμα και ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Οταν έγινε η καταγγελία κατά Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη. Για την Μενδώνη ζητούσαν να εξαφανιστεί από την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτο που δεν γνώριζε τα όσα είχαν συμβεί και το ποιόν του.

Οταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, όλα τα social media γέμισαν με συνθήματα τύπου ΝΔ βιαστές. Με την ίδια λογική, φαντάζεστε να κάνουμε κι εμείς σαν ΝΔ το ίδιο πράγμα τώρα; Να λέμε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα social media για ΣΥΡΙΖΑίους που δέρνουν ή βιάζουν τις γυναίκες; Προφανώς και δεν θα το κάνουμε, αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πως όσο πολιτεύεται με τοξικότητα, αυτά θα τα λούζεται. Θα πρέπει επιτέλους, να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να φταίνε συνολικά τα κόμματα για μια συμπεριφορά ενός προσώπου.

Ηξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη. Είναι απολύτως εμφανές.

Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνιάδη και όχι μόνο», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων μετά τον σάλο

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέροντας τα εξής: «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».​

ΝΔ

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».