«Υπήρξε κατηγορηματική διάψευση!» - Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αποκαλύπτει για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Από το απόγευμα της Δευτέρας (17/4) έχει γίνει χαμός με την είδηση για σεξουαλική παρενόχληση σε μια γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Γεωργούλη. Αφού απομακρύνθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ την ανακοίνωση), έκανε ο δηλώσεις ο επικεφαλής, Δημήτρης Παπαδημούλης στην ραδιοφωνική εκπομπή "Παραπολιτικά 90,1".

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2020 έγινε στις βελγικές αρχές καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» εις βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, και προσωποποιήθηκε το 2020. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως η καταγγελία, πλέον είναι επώνυμη και ως προς την καταγγέλλουσα, αλλά και ως προς τον φερόμενο ως δράστη, από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά.

Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας.

Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά.

Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας.

Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές», είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.