«Καλό και Ευλογημένο ταξίδι» - Θρήνος για την Άντζελα Γκερέκου

Η απώλεια, που της στοίχισε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη άφησε την τελευταία της πνοή, σβήνοντας στα 83 της χρόνια και συγκεκριμένα 4 χρόνια από το θάνατο του συζύγου της (δείτε εδώ φωτογραφίες από την τελευταία της δημόσια εμφάνιση)

Η ηθοποιός ήταν πολύ αγαπητή στο κοινό της, αλλά και στους συναδέλφους της μιας και είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Για το λόγο αυτό, πριν ακόμα γίνει η κηδεία της, το αντίο είναι μεγάλο από πολλούς ηθοποιούς.

Η Άντζελα Γκερέκου με τη σειρά της θέλησε να αποχαιρετήσει την Κατερίνα Χέλμη τη Δευτέρα του Πάσχα 17/4 μέσα από μία κοινή τους φωτογραφία και ένα από καρδιάς κείμενο στο twitter!

Η ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου για το θάνατο της Κατερίνας Χέλμη

«Αγαπημένη μου Κατερινα!!!
Σε ευχαριστω για τις πολύτιμες στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου..
Σε θυμάμαι πάντα γεμάτη Αγάπη κ Φως μέχρι κ πριν λίγο καιρό που βρεθήκαμε!!!
Καλό κ Ευλογημένο ταξιδι να έχεις....», έγραψε η Άντζελα Γκερέκου.

Αποκαλύψεις για την περιουσία και διαθήκη της ηθοποιού λίγο μετά τον θάνατό της

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso και συγκεκριμένα ο Νίκος Νικόλιζας, η οικονομική κατάσταση τόσο της εκλιπούσας όσο και του συζύγου της, τους επέτρεπαν να είναι κοντά σε ιδρύματα, σε δομές αλλά και σε οικογένειες, που τους είχαν ανάγκη.

Κατερίνα Χέλμη: Αποκαλύψεις με την περιουσία και διαθήκη της ηθοποιού λίγο μετά τον θάνατό της

Συγκεκριμένα, ο Νίκος αναπολεί το 2010 που βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην οικία της στα βόρεια προάστια, το σπίτι έμοιαζε όχι απλά αρχοντικό, αλλά μιας οικογένειας που είχε πολύ μεγάλη μόρφωση, με πίνακες μεγάλης αξίας, με πιάνο εποχής και κειμήλια που άρεσαν τόσο στην ίδια όσο και στον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Σε αυτή τη συνάντησή και συνέντευξή τους, του είχε αποκαλύψει και τη μεγάλη της αγωνία κάποτε να αποκτήσει ένα παιδί.

Η διαθήκη

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε φιλικό πρόσωπο της μεγάλης ηθοποιού, δεν είναι απίθανο, αν και εφόσον είχε προνοήσει να αφήσει διαθήκη, σε αυτή εκτός από την πολυαγαπημένη της ανιψιά να συμπεριλαμβάνεται και κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, καθώς η ίδια αμέσως μετά και τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου είχε αφιερωθεί ακόμα περισσότερο στις φιλανθρωπίες.