«Εξεπλάγην! Είναι πολύ άβολη η θέση μου» - Η απάντηση της Παναγιώτας Βλαντή για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Ο ίδιος ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Εξεπλάγην! Είναι πολύ άβολη η θέση μου» - Η απάντηση της Παναγιώτας Βλαντή για τον Αλέξη Γεωργούλη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε η Παναγιώτα Βλαντή το πρωί της Πέμπτης 20/4. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και στην καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό που έκανε εις βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου (δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έσκασε πριν μερικά λεπτά).

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στη σειρά «Αστυνόμος Μπέκας».

Τα σχόλια της Παναγιώτας Βλαντή για την υπόθεση Γεωργούλη

«Εντάξει εξεπλάγην. Με τον Αλέξη δουλέψαμε, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και επειδή έχω πάρει θέση σε αυτό, ήμουν κι εγώ μία από εκείνες που είχα βγει για το metoo, έχω παροτρύνει γυναίκες και άνδρες να μιλήσουν, είναι πολύ άβολη η θέση μου αυτή τη στιγμή, πάρα πολύ..

Ναι μεν δουλεύεις με κάποιον και είναι εντάξει, όταν μίλησα κι εγώ, άκουγα να λένε “αυτός που λέει η Παναγιώτα, ή η Τζένη Μπότση, ή Ζέτα Δούκα, είναι καλός άνθρωπος, είναι ταλαντούχος”. Ναι και; Όποιος είναι ταλαντούχος, πρέπει να ‘ναι και καλός άνθρωπος. Άντε, το ξεχνάμε; Έτσι αδικούμε τους πραγματικά ταλαντούχους και τους πραγματικά καλούς ανθρώπους. Τώρα αυτό εδώ είναι ευαίσθητο το θέμα.

Ο ίδιος ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε. Από την άλλη δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και μία γυναίκα. Είπαν ότι βγήκε μετά από 4 μήνες και γιατί τώρα, το άκουσα κι αυτό. Εμένα μου πήρε 15 χρόνια να μιλήσω και η οικογένειά μου δεν το ήξερε. Για να το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Εγώ για να βγω να μιλήσω, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έπρεπε να το μάθει ο άνδρας μου, η οικογένειά μου, ο πατέρας μου. Επομένως, μη βγαίνουμε να λέμε τέτοια πράγματα και ειδικά όταν τα ακούμε από γυναίκες. Γιατί τώρα θέλω, γιατί τώρα είμαι έτοιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Βλαντή.

Για Κιμούλη - Φιλιππίδη είπε:

«Όταν βγήκα στη δουλειά πιτσιρίκα, μετά από αυτό που είχα πάθει, το δεύτερο πράγμα που έμαθα ήταν για τον συγκεκριμένο, από κυρία γνωστή πρωταγωνίστρια. Μου είχε πει τι της είχε κάνει, πόσο πολύ άσχημα της είχε φερθεί.

Δεν είναι απλώς μια σπρωξιά, έχει κάνει πολύ άσχημα πράγματα στον κόσμο. Απλώς είχαν το θάρρος και βγήκαν και μίλησαν κάποιοι, αν έβγαιναν όλοι θα ξέραμε περισσότερα. Δεν είναι η σπρωξιά, είναι ότι είσαι δύο ώρες επάνω και είσαι όμηρος του άλλου. Μάλλον έχουμε δώσει περισσότερη αξία στο πρόσωπο, παρά στις πράξεις του, έχουμε τη νοοτροπία να ξεχνάμε. Μετά μάθαμε για τον Φιλιππίδη, μάθαμε για τον Λιγνάδη… Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα για βιασμούς, ήξερα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Οι βιασμοί ήταν κάτι με το οποίο έμεινα άφωνη, δεν το περίμενα!

Αισθάνομαι για τον Πέτρο Φιλιππίδη όπως αισθανόμουν και παλιά. Ήξερα τι είναι και πραγματικά δεν αισθάνομαι καθόλου ωραία, δεν θα ήθελα να ξαναβγεί στη δουλειά κανένας από αυτούς! Παρακαλώ τον κόσμο να δώσει την απάντησή του, γιατί φοβάμαι ότι στη δουλειά μας πολλοί θα τους στηρίξουν. Ήταν γνωστό στη δουλειά, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Όλοι το ξέραμε».