«Ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο... » - Τι έλεγε ο Αλέξης Γεωργούλης έναν χρόνο πριν για το metoo

«Δεν μπορείς να σκεφτείς τι συμβαίνει από πίσω και τι σαπίλα υπάρχει»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο... » - Τι έλεγε ο Αλέξης Γεωργούλης έναν χρόνο πριν για το metoo

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πρωί της Κυριακής 23/4 μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι ένα αδημοσίευτο απόσπασμα από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλέξης Γεωργούλης στην εκπομπή και συγκεκριμένα στον Ιορδάνη Παπακυριακού.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρεται στο κίνημα metoo ενώ τον βλέπουμε να εκφράζει την ταραχή του με όσα συνέβησαν. Μάλιστα, έκανε λόγο και για την σαπίλα που μπορεί να υπάρχει πίσω από μια λαμπερή παράσταση.

Όσα είχε πει ο Αλέξης Γεωργούλης για το metoo

«Στην αρχή ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τις κριτικές που μου έγραφαν, κάποια στιγμή επιχείρησα να μιλήσω με τον δημοσιογράφο που υπέγραφε το κείμενο. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα γιατί θέλουν πιπέρι, φωτιά, λάδι, κάτι τέτοιο να παίζει, ώστε να δημιουργείται φασαρία. Όταν σου χρεώνουν γυναίκες σε lifestyle, σου χτυπάνε το χαρακτήρα.

Τώρα, στο πολιτικό επίπεδο, όταν σου στέλνουν βέλη επειδή είσαι απέναντι ή επειδή δεν σε γουστάρουν, σου αμαυρώνουν αυτό που θέλεις να κάνεις και είναι κακό για το σύνολο. Θα έπρεπε να σκέφτονται 3-4 φορές πριν βγάλουν ένα σχόλιο ή πριν χτυπήσουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει κάτι για το κοινωνικό σύνολο. Δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, αλλά να προσφέρω στο σύνολο. Είναι κάτι που με γεμίζει, αλλά δεν ξέρω αν είναι για χόρταση», είπε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Για το κίνημα metoo, είπε: «Ταράχτηκα! Όταν βλέπεις μια λαμπερή παράσταση, δεν μπορείς να σκεφτείς τι συμβαίνει από πίσω και τι σαπίλα υπάρχει. Ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο στον πιο ασθενή και αυτό πρέπει να το δούμε».

Αμέσως μετά, προβλήθηκαν για πρώτη φορά και οι δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού αναφορικά με την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.