Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση του με την Περιστέρα Μπαζιάνα, η καθημερινότητα με τα παιδιά του & οι απώλειες που τον στιγμάτισαν

Οι πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση Γεωργούλη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση του με την Περιστέρα Μπαζιάνα, η καθημερινότητα με τα παιδιά του & οι απώλειες που τον στιγμάτισαν

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA, Happy Day, το πρωί της Τρίτης 25/4 και προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τα "καυτά" ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και για την προσωπική του ζωή, κάτι που συμβαίνει σπάνια.

Μίλησε, δηλαδή, για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος ήταν ευρωβουλευτής του κόμματός του και πλέον κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ αποκάλυψε πως είναι η καθημερινότητά του με τα παιδιά και τον έρωτα της ζωής του, Περιστέρα Μπαζιάνα (δείτε εδώ γιατί δεν παντρεύτηκαν ποτέ).

Η σπάνια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

«Ήταν ένα πολύ στενάχωρο γεγονός. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε αντιδράσαμε ακαριαία, άμεσα, σκληρά, αλλά σωστά κατά τη γνώμη μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε μια κοινωνία που τα φαινόμενα της έμφυλης βίας είναι πάρα πολύ έντονα και είναι πατριαρχική κοινωνία, δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, ούτε να λέμε ναι μεν αλλά.

Βεβαίως ο κύριος Γεωργούλης και ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη δικαιοσύνη, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις γι’ αυτό και αποπέμφθηκε αμέσως, γι' αυτό και βγήκα αμέσως να πω ότι εμείς είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη. Ενημερωθήκαμε τη μέρα που έγινε γνωστή η δημόσια καταγγελία.

Η ίδια καταγγέλλουσα βγήκε και είπε ότι δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά της. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε η οικογένειά της, το κόμμα στο οποίο συμμετέχει και να το ξέραμε εμείς; Είναι αδιανόητο να το σκεφτεί μονάχα κανείς αυτό», είπε αρχικά για την υπόθεση Γεωργούλη και συμπλήρωσε:

«Μόλις βλέπουμε μία γυναίκα να καταγγέλλει, ρωτάνε κάποιοι γιατί τώρα; Γιατί έτσι, γιατί οπότε θέλει. Αρκεί να την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα κρίνει την αλήθεια της καταγγελίας της».

Όσον αφορά στην καθημερινότητά του με τα δύο παιδιά του, αλλά και την σύζυγό του, επισήμανε:

«Είμαστε μαζί από το λύκειο. Σίγουρα με γοήτευσε γιατί είναι γοητευτική γυναίκα, αλλά νομίζω ότι περισσότερο γοητευτική είναι η προσωπικότητά της. Νομίζω αν μας δείτε απέναντι θα καταλάβετε ποιος έχει τον πρώτο ρόλο. Έχει τον πρώτο ρόλο και αν δεν τον είχε τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά. Έχουν πολλή αγάπη από εμένα τα παιδιά μου, αλλά νομίζω ότι το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω μία δυσκολία να βάζω τα όρια. Αυτό τον ρόλο νομίζω ότι τον έχει η Μπέττυ».

Και πρόσθεσε: «Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Γιατί ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός μπορεί να γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ και το τηρούμε ακόμα αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς ότι η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εξήγησε: «Στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για ποδόσφαιρο ή ταινίες. Την καταργήσαμε την περίοδο που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο στο σπίτι, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη».

Σχετικά με την απώλεια του πατέρα του, υπογράμμισε: «Είναι πολύ δυσάρεστο να χάνουμε τους ανθρώπους μας, ωστόσο αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή είναι η ζωή. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που φεύγουν ξαφνικά, όπως έφυγε ο πατέρας μου σε μία ηλικία που θα μπορούσε να λείπει λίγο ακόμα. Ήταν 78 ετών. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως ο τρόπος που φεύγει κανείς είναι το καλύτερο δυνατό γι' αυτόν που φεύγει. Να μην αισθανθεί ότι έρχεται το τέλος, να μη νιώσει αυτή την αγωνία, να μην ταλαιπωρηθεί. Δεν ταλαιπωρήθηκε. Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Ήταν μία στιγμή πολύ ξαφνική. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και, μάλιστα, θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές τη μέρα. Με καμάρωνε σίγουρα. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό, αλλά είχε μία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί».

Για την απώλεια της μητέρας της συζύγου του, εξήγησε: «Για τη μητέρα της Μπέττυς γνωρίζαμε ότι είχε καρκίνο εδώ και 14 χρόνια και έδωσε μία πολύ γενναία μάχη. Της είχαν δώσει προσδόκιμο ζωής 2-3 χρόνια και έζησε 10 χρόνια παραπάνω. Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της Μπέττυς ήταν και η αιτία που αποφάσισε να κάνουμε παιδιά. Διότι δεν είχε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδιά και αυτό συνήθως είναι απόφαση της γυναίκας και όχι του άντρα. Θυμάμαι ότι μόλις μάθαμε το αρνητικό μαντάτο, πήρε την απόφαση να γίνουμε γονείς. Νομίζω ότι η μητέρα της το πάλεψε, έζησε αρκετά χρόνια, χάρηκε τα εγγόνια της, στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αλλά έδωσε μία πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο και αυτό είναι και ένα μήνυμα στους ανθρώπους».