Πέθανε στο γηροκομείο ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου - "Έφυγε" κρατώντας στην αγκαλιά του μια οικογενειακή φωτογραφία

«Είχε πλήρη διαύγεια, μας έλεγε ιστορίες και με την θεία μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η κόρη του μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σπύρος Βλαχόπουλος "έφυγε" κρατώντας στην αγκαλιά του μια οικογενειακή φωτογραφία, δείχνοντας πόσο μεγάλη αγάπη είχε στα αδέλφια του.

Οι δηλώσεις της κόρης του Ρένας Βλαχοπούλου

«Είναι αλήθεια, ο μπαμπάς μου "έφυγε" τη Μεγάλη Πέμπτη μέσα στο γηροκομείο όπου τον είχαμε τους τελευταίους μήνες. Είχε πλήρη διαύγεια, μας έλεγε ιστορίες και με την θεία μου, την Ρένα και γενικά "έφυγε" ευτυχισμένος αν και είχε αρκετά προβλήματα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη του, Ρένα.

«Είμαι ευτυχισμένη που ο μπαμπάς μου θυμόταν τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή. Και είμαι υπερήφανη που με βάπτισε η θεία Ρένα και φέρω το όνομα της», συμπλήρωσε - δείτε τι δουλειά έκαναν οι γονείς της ηθοποιού και πόσα αδέρφια είχε.

Από τι πέθανε η Ρένα Βλαχοπούλου

Απεβίωσε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Στις 30 Ιουλίου του 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. Η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη το Σάββατο 31 Ιουλίου 2004 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας "Μάντζαρος" που ήρθε από την Κέρκυρα, με παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το πολυτελές σπίτι της Ρένας Βλαχοπούλου στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας πουλήθηκε σε μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία προκειμένου να ανακαινιστεί και να νοικιάζεται

Έχει ακόμα και σήμερα τον τίτλο της τελευταίας κόμισσας της Κέρκυρας