Στέψη βασιλιά Καρόλου: Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον υποδέχτηκαν τους γαλαζοαίματους - Οι πρώτες φωτογραφίες

Οι πρώτες φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στέψη βασιλιά Καρόλου: Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον υποδέχτηκαν τους γαλαζοαίματους - Οι πρώτες φωτογραφίες

Προγραμματισμένη για σήμερα 6/5 το μεσημέρι είναι η στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά βασιλιάδες, παγκόσμιοι ηγέτες και διεθνείς αξιωματούχοι θα παρευρεθούν στην τελετή, οι οποίοι μάλιστα χθες έδωσαν το παρών σε λαμπερή δεξίωση προς τιμήν του νέου μονάρχη της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, με τη σύζυγό του, η Jill Biden, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Olena Zelenska, αλλά και γαλαζοαίματοι από το Μονακό, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ισπανία και από όλον τιν πλανήτη βρέθηκαν ανάμεσα στους VIP καλεσμένους της βασιλικής οικογένειας τους οποίους υποδέχτηκαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Διαβάστε επίσης: Βήμα βήμα όλη η τελετή - Από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα

Στον επίσημο λογαριασμό του Instagram του πρίγκιπας και της πριγκίπισσα της Ουαλίας ανέβηκαν και τα πρώτα στιγμιότυπα από τη στιγμή που υποδέχονται τους υψηλούς καλεσμένους τους στο Μπάκιγχαμ.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την στέψη του βασιλιά Καρόλου

Τα ρούχα που θα φορέσει στην στέψη του

Πρόκειται για το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που είναι διακοσμημένο από ρουμπίνια, αμέθυστους, ζαφείρια, τοπάζια και διαμάντια ενώ μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού θα αντικατασταθεί από το στέμμα του κράτους.

Κατά την είσοδο του στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, ο βασιλιάς Κάρολος θα φοράει την «τήβεννο του Κράτους», την οποία είχε φορέσει ο παππούς του, Γεώργιος VI ενώ στην τελετή θα φορέσει και τη Supertunica, που συνοδεύεται από μια χρυσή ζώνη και είχε φορέσει επίσης ο βασιλιάς Γεώργιος αλλά και άλλοι διάδοχοι.

Επίσης ο Κάρολος θα φορέσει με την βοήθεια του γιου του, Ουίλιαμ, τον «Αυτοκρατορικό μανδύα», που ζυγίζει περίπου 4 κιλά.