Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ολοκληρώθηκε η τελετή - Αναχώρησαν για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ Κάρολος και Καμίλα με την Χρυσή Άμαξα

Σηματοδοτήθηκε η νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ολοκληρώθηκε η τελετή - Αναχώρησαν για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ Κάρολος και Καμίλα με την Χρυσή Άμαξα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεγαλειώδης τελετή για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ΄. Η τελετή ήταν άκρως παραμυθένια με μεγαλοπρέπεια και πολλούς συμβολισμούς και έτσι σηματοδοτήθηκε η νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία (δείτε εδώ τον όρκο του και την στιγμή της στέψης).

Αναχώρησαν για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ Κάρολος και Καμίλα

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ με τη διαμαντένια άμαξα και μετά το πέρας του τελετουργικού και την επίσημη ενθρόνισή του αναχώρησε για τα βασιλικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τη 261 χρόνων χρυσή άμαξα (Gold State Coach).

Η Χρυσή Επίσημη Άμαξα, κατασκευασμένη το 1762 από ξύλο επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού, χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από το 1831. Έχει μήκος 7μ. και ζυγίζει 4 τόνους. Στην κορυφή της, χερουβίμ συμβολίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, ενώ το μπροστινό τμήμα της είναι διακοσμημένο με Τρίτωνες.

Κεντρικό ρόλο στην πομπή είχε η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του Βασιλιά Καρόλου, η οποία είναι επικεφαλής της ασφάλειάς του.

Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου παρακολουθεί σε απευθείας σύνδεση την ιστορία, την ώρα που αυτή γράφεται.

Μάλιστα, ο Πρίγκιπας Χάρι έφτασε λίγο μετά τις 12:30 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ χωρίς στολή αλλά φορώντας ένα μαύρο κομψό κουστούμι. Δεν έχει ενεργό ρόλο στην τελετή και μάλιστα τον βλέπουμε να κάθεται δίπλα στον θείο του, Andrew.

Ο λόγος που δεν κάθεται μπροστά μπροστά και δεν φοράει στολή, είναι γιατί έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του.