Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γονάτισε και δήλωσε πίστη στο βασιλιά Κάρολο Γ'

Τα παιδιά του έκλεψαν την παράσταση

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γονάτισε και δήλωσε πίστη στο βασιλιά Κάρολο Γ'

Το Σάββατο 6/5 ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης τελετή για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ΄. Η τελετή ήταν ιδιαίτερη και με μεγαλοπρέπεια, καθώς και πολλούς συμβολισμούς, κάτι που σηματοδότησε τη νέα εποχή για τη βρετανική μοναρχία (δείτε εδώ τον όρκο του και την στιγμή της στέψης).

Στη συνέχεια μέσα από πλάνα, που εξασφάλισε η ΕΡΤ είδαμε και το επόμενο βήμα της διαδικασίας αυτής μιας και ο Βασιλιάς Ουίλιαμ γονάτισε μπροστά στον πατέρα του και έτσι εξέφρασε πίστη στο πρόσωπό του και στις νέες του αρμοδιότητες.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γονάτισε μπροστά στον Βασιλιά Κάρολο

Να τονίσουμε εδώ, πως στο σημείο βρέθηκαν τα παιδιά του Ουίλιαμ και η σύζυγός του Kate Middleton, η οποία ακολούθησε τα έθιμα, ωστόσο δεν έβαλε τιάρα. Σε ότι αφορά τα ρούχα και το ένδυμα της είδαμε, πως επέλεξε ένα ιβουάρ μεταξωτό φόρεμα, Alexander McQueen, με μοτίβα των τεσσάρων λουλουδιών των πατρίδων: αγγλικό τριαντάφυλλο, σκωτσέζικο γαϊδουράγκαθο, ουαλικός νάρκισσος και ιρλανδικό τριφύλλι.

Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι

O Πρίγκιπας Χάρι έφτασε λίγο μετά τις 12:30 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ χωρίς στολή αλλά φορώντας ένα μαύρο κομψό κουστούμι. Δεν έχει ενεργό ρόλο στην τελετή και μάλιστα τον βλέπουμε να κάθεται δίπλα στον θείο του, Andrew.

Ο λόγος που δεν κάθεται μπροστά μπροστά και δεν φοράει στολή, είναι γιατί έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του.