Eurovision 2023: Συγκίνηση στην έναρξη του διαγωνισμού - Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες

Σε live μετάδοση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Eurovision 2023: Συγκίνηση στην έναρξη του διαγωνισμού - Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες

Ο Α' ημιτελικός της Eurovision 2023 ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά και αυτή τη στιγμή γίνεται live μετάδοση του διαγωνισμού από τη «M&S Bank Arena» στο Λίβερπουλ με παρουσιάστριες τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του σόου που πολίτες από χώρες που δεν συμμετέχουν στην Eurovision 2023 μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά!

Μόλις τα φώτα και οι κάμερες άνοιξαν ανέβησαν στη σκηνή ένα μικρό αγόρι από το Λίβερπουλ μαζί με ένα μικρό κορίτσι, σαν καθρέφτης ο ένας του άλλου, και χόρεψαν υπό τους ήχους του "Electric Dreams". Στη συνέχεια ανέβησαν πάνω οι παρουσιαστές, οι οποίοι και καλωσόρισαν το κοινό και η Julia Sanina η οποία είναι καλλιτέχνης, ξεκίνησε να τραγουδά με το συγκρότημά της, The Hardkiss.

Eurovision 2023 έναρξη

Διαβάστε επίσης: Γέννησε η σύντροφός του λίγο πριν τον φετινό ημιτελικό - Μπαμπάς για πρώτη φορά πρώην εκπρόσωπος της Eurovision

Eurovision 2023 παρουσιαστές

Με ποια σειρά θα εμφανιστούν οι χώρες στην Eurovision 2023

Μένει, λοιπόν, να δούμε μία μία τις εμφανίσεις των χωρών, ώστε να μάθουμε ποιες θα είναι αυτές που θα προκριθούν μετά τους «Big Five», που είναι η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία, που έχουν περάσει ήδη.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι η εξής:

1.Νορβηγία
2.Μάλτα
3.Σερβία
4.Λετονία
5.Πορτογαλία
6.Ιρλανδία
7.Κροατία
8.Ελβετία
9.Ισραήλ
10.Μολδαβία
11.Σουηδία
12.Αζερμπαϊτζάν
13.Τσεχία
14.Ολλανδία
15.Φινλανδία

Όσον αφορά το καλωσόρισμα των Ελλήνων, η Τζένη Μελιτά αναφώνησε: «Καλώς σε βρήκα Μαρία Κοζάκου και καλώς σας βρήκα και εσάς που είστε στα σπίτια σας, στα σπίτια των φίλων σας. Φέτος νομίζω περισσότερο από ποτέ είναι τεράστια τιμή να βρισκόμαστε και να βρίσκομαι κι εγώ σε μια ιστορική διοργάνωση των Βρετανών που αγκαλιάζει την Ουκρανία αλλά και αλληλεγγύη».

Πανζουρλισμός με την εμφάνιση του Victor Vernicos στο κατάμεστο Euroclub

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2023 και δημοσιεύθηκε ένα από βίντεο από την εμφάνιση του Έλληνα εκπροσώπου, Victor Vernicos, από το Euroclub, η οποία διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία και το πλήθος από τους δημοσιογράφους, αλλά και το fun club του τραγουδούσε συνεχώς το κομμάτι του, ενώ τα χειροκροτήματα "έπεφταν βροχή".

Όλα αυτά συνέβησαν την Δευτέρα 8/5 , λοιπόν, στο «Camp & Furnace», ενώ το μεσημέρι της Τρίτης 9/5, ο ίδιος εμφανίστηκε και στο Eurovision Village, όπου ερμήνευσε για άλλη μία φορά το «What They Say».

Διαβάστε επίσης: «Ένα άγουρο πεδαρέλι» - Κατακραυγή από το Μικρούτσικο για την εμφάνιση του Victor Vernicos

Victor Vernicos Eurovision

Διαβάστε επίσης: «Με κάνουν να νιώθω...» - Οι δηλώσεις του Victor Vernicos λίγο πριν το μεγάλο ημιτελικό