Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση δημοσιογράφου ο Ντόναλτ Τραμπ

Το ποσό που θα της δώσει για αποζημίωση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Instagram/realdonaldtrump
Instagram/realdonaldtrump

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση κρίθηκε ο Ντόναλτ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος E. Τζιν Κάρολ, η οποία κέρδισε το δικαστήριο, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος από σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν για την υπόθεση κακοποίηση της αρθρογράφου πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, και την εν συνεχεία δυσφήμισή της, όπως δέχτηκε το δικαστήριο.

Οι εννέα ένορκοι διαβουλεύτηκαν λιγότερο από τρεις ώρες και δικαίωσαν τελικά την Κάρολ, επιδικάζοντας στην ενάγουσα αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 79χρονη σήμερα Κάρολ κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων. «Είμαι εδώ επειδή ο Ντόναλτ Τραμπ με βίασε και όταν το έγραψα αυτό, είπε ψέματα και είπε ότι δεν συνέβη», είπε και συνέχισε: «Είπε ψέματα και έβλαψε το όνομά μου και είμαι εδώ για να προσπαθήσω να πάρω πίσω τη ζωή μου».

Δείτε επίσης: Ο Ντόναλτ Τραμπ για να γλιτώσει τον φόρο ταφής έθαψε την πρώην σύζυγό του σε...

Τα χρήματα που θα της δώσει ο Τραμπ μετά την ήττα του στην δίκη

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ντόναλντ Τραμπ να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια στην Κάρολ. Από αυτά τα 3 εκατομμύρια είναι για δυσφήμηση, ενώ τα άλλα 2 εκατομμύρια είναι για μια σειρά άλλων κατηγοριών μεταξύ των οποίων και για την σεξουαλική επίθεση, που κατήγγειλε η δημοσιογράφος ότι υπέστη στη δεκαετία του 1990.

Η αντίδραση του μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Με μήνυμα του στην δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την Truth, ο Τραμπ δήλωσε: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Αυτή η απόφαση είναι ντροπή. Είναι μια συνέχεια του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών», έγραψε. Εκπρόσωπός του προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση, μέχρι την εκδίκαση της οποίας ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αποζημίωση.