«Είχα πάρα πολύ άγχος, προσπάθησα να...» - Η ψυχολογία της Ράνιας Τζίμα λίγο μετά τη λήξη του debate

«Έχω το γνωστό πρόβλημα, που...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το βράδυ της Τετάρτης 10/5 ολοκληρώθηκε το debate με τους 6 πολιτικούς αρχηγούς απαντώντας στις ερωτήσεις των 6 δημοσιογράφων, καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, που παρέθεταν τις ερωτήσεις τους με συντονιστή το Γιώργο Κουβαρά.

Ανάμεσα λοιπόν στις δημοσιογράφους, που κλήθηκαν να κάνουν ερωτήσεις ήταν και η Ράνια Τζίμα, η οποία έδωσε το παρόν υπερασπιζόμενη το Mega, μιας και είναι το πρόσωπο, που παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η δημοσιογράφος, αφού έκανε το καθήκον της παραχώρησε δηλώσεις την Πέμπτη 11/5 στο Πάμε Δανάη με την Ράνια Τζίμα να παραθέτει τα συναισθήματά της σχετικά με τον απολογισμό της βραδιάς και πως τη βίωσε η ίδια (δείτε εδώ την αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα για όσα δεν ακούστηκαν στο debate).

Οι δηλώσεις της Ράνιας Τζίμα για την παρουσία της στο debate

«Όχι, εγώ δε θα το σκεφτόμουν και θα σου πω γιατί, εκεί εισέρχονται και προσωπικοί παράγοντες, δηλαδή για εμένα αυτό ήταν αυτό το πρώτο debate, δεν είχα ξαναπάει σε debate. Είχα σκεφτεί ότι όπως και να πήγαινε αυτό ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για την ηλικιακή εμπειρία και τη φάση ζωής, που είμαι! Είπα ότι πρέπει να πάω να δω, πως γίνεται αυτό το πράγμα, να μπω στη διαδικασία να το προετοιμάσω....για να δω τι μπορώ να καταλάβω από αυτό, άρα δε θα άλλαζα την επιλογή!

Έχω το γνωστό πρόβλημα, που δεν έχω social (media). Μου έστειλαν μία φωτογραφία, που είναι η Θεοπούλα και είναι η Ράνια Τζίμα σήμερα. Είχα πάρα πολύ άγχος, πάρα πολύ άγχος. Ξανά λέω, ήταν η πρώτη μου φορά σε debate, είμαι η νεότερη σε ηλικία, είμαι η νεότερη σε αυτή τη θέση, οπότε προσπάθησα να μη φανώ λιγότερη από τους συναδέλφους μου, που τους εκτιμώ όλους βαθιά.

Νομίζω ότι όλοι ήταν σχετικώς ικανοποιημένοι, που κατάφεραν να παίξουν κατενάτσιο», είπε μεταξύ άλλων η Ράνια Τζίμα.

Η αποκάλυψή της για το debate

«Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα θέλαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον θέλαμε έναν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη.. Είπαν στους δημοσιογράφους "ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση". Κάποια στιγμή λέει ο Ανδρουλάκης "κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή".

Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω "παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;". Με βλέπει ο Κουβαράς και μου λέει..."δεμένα τα χέρια μου". Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. Τον Πρωθυπουργό;», αποκάλυψε.

«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός» πρόσθεσε, και συνέχισε «Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».