«Διαγνώστηκα επίσημα με...» - Η άγνωστη ασθένεια του Κρατερού Κατσούλη & η μάχη που έδωσε

«Δεν ήταν καμπανάκι, ήταν μια τεράστια καμπάνα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Διαγνώστηκα επίσημα με...» - Η άγνωστη ασθένεια του Κρατερού Κατσούλη & η μάχη που έδωσε

Ο Κρατερός Κατσούλης ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 11/5 στην εκπομπή ''Ζήσε αλλιώς'' με το γνωστό ηθοποιό - παρουσιαστή να κάνει δηλώσεις για την περίοδο, που ήρθε αντιμέτωπος με τον εαυτό του και συγκεκριμένα με την υγεία του.

Η πολύωρη εργασία, η κακή διατροφή, το στρες αλλά και η μειωμένη γυμναστική ώθησαν τον Κατσούλη να πάθει υπερκόπωση, όπως αποκάλυψε με τη διαδικασία της αποκατάστασης να μην είναι καθόλου εύκολη για εκείνον!

Σε κάθε περίπτωση, ο ηθοποιός τα κατάφερε, ξεπέρασε τη δοκιμασία αυτή και σήμερα μιλάει δημόσια για την υπερκόπωση με σκοπό να συμβουλέψει όσους αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο, αλλά και για να απομακρύνει όσους είναι κοντά σε αυτή (δείτε εδώ την αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή).

Η εξομολόγηση του Κρατερού Κατσούλη για την περιπέτεια της υγείας του

«Πρώτη φορά, που ουσιαστικά διαγνώστηκα επίσημα με υπερκόπωση είναι πάρα πάρα πολλά χρόνια πίσω σχεδόν δεν θυμάμαι πόσα. Ήταν ένα αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, με βασικό την πολύωρη δουλειά. Αυτό όμως σε συνδυασμό με την όχι καλή διατροφή, με την όχι άσκηση, που ήθελα εγώ και πάντα με ενδιέφερε να κάνω εγώ αλλά δεν προλάβαινα, με την έλλειψη αρκετού ύπνου και με την πάρα πολύ αγωνία. Το λεγόμενο άγχος, που όλοι είμαστε δεσμευμένοι.

Δεν ακούμε το σώμα μας, δεν έχουμε μάθει να ακούμε το σώμα μας σαν τρόπο ζωής. Εγώ γνώρισα το οργανικό στρες πρώτη φορά στη ζωή μου πριν από 11-12 χρόνια. Εγώ νόμιζα ότι το στρες είναι κάτι, που το αντιλαμβάνομαι πλήρως, έχω βρει τους τρόπους να το διαχειρίζομαι, που λογικά ισχύει και το καταλαβαίνω όμως.

Δηλαδή έχω μία ένταση είμαι λίγο νευρικός, έχω μία υπερδιέγερση κλπ. Μετά από πολλές δύσκολες καταστάσεις, εγώ προσωπικά είχα το 2018 μια πολύ σοβαρή κρίση στην υγεία μου, αυτό δεν ήταν καμπανάκι, ήταν μια τεράστια καμπάνα.

Αναγκάστηκα να αποσυρθώ από τις δουλειές μου για πολλούς μήνες, αναγκάστηκα να κάνω μια πολύ σοβαρή αποκατάσταση προκειμένου να μπορέσω να σταθώ ξανά στα πόδια μου και να ξαναέρθω και να είμαι εκεί, που ήμουν πριν και καλύτερα... και αυτό, που επέβαλε να σκεφτώ σοβαρά, πώς θέλω να ζήσω από εδώ και πέρα και ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι, που θα μου επιτρέψουν να μη βρεθώ ξανά σε μία τέτοια κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων ο Κρατερός Κατσούλης.

Η εξομολόγηση του Κατσούλη για την περίοδο που ήταν παρουσιαστής

Το βράδυ της Δευτέρας (27/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «The 2 night Show» ήταν καλεσμένος ο Κρατερός Κατσούλης, με το γνωστό ηθοποιό να μιλάει τόσο για την προσωπική, όσο και για την επαγγελματική του ζωή.

«Τα πρώτα 10 χρόνια που δούλευα και ζούσα από αυτή τη δουλειά μέχρι να πάρω και τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο είχα την αγωνία “θα γίνω ηθοποιός;”, “θα κάνω αυτή τη δουλειά;”», ξεκίνησε να λέει ο ηθοποιός.

«Με πειράζει που εδώ και μία 30ετία, 40ετία ζούμε με πάρα πολλά ψέματα, υποκρισία, αδιαφορία χωρίς να είμαστε άμοιροι ευθυνών και έχουμε βρεθεί σε μία άσχημη κατάσταση και είναι το τέλος της ανθρωπότητας. Από τη στιγμή που έχουμε σταματήσει να ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλον έχουμε ορίσει μία ημερομηνία λήξης», ανέφερε ο Κρατερός Κατσούλης.

«Με σόκαρε στην τηλεόραση πάρα πολύ άνθρωποι να προσπαθούν με πάρα πολύ περίεργο τρόπο να προσπαθούν να κάνουν ή να μην κάνουν τη δουλειά ενώ είχαμε έναν κοινό στόχο. Εμείς οι ηθοποιοί έχουμε μάθει να δουλεύουμε ομαδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπάνε τη δουλειά αλλά τη θέση, σε όλα τα επαγγέλματα ισχύει αυτό. και οι πολιτικοί μας έτσι είναι», εξομολογήθηκε ο ίδιος.