«Θα θυμάμαι την παιδική του ψυχή» - Κλίμα οδύνης στην κηδεία του αδερφού του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα

Η συγκίνηση της ανιψιάς του, Μαρίας Ψάλτη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Θα θυμάμαι την παιδική του ψυχή» - Κλίμα οδύνης στην κηδεία του αδερφού του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα

Στην τελευταία του κατοικία οδήγησαν το πρωί της Παρασκευής 12/5 φίλοι και συγγενείς τον Γιάννη Ρώτα, τον αδερφό του Στάθη Ψάλτη που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 8/5 όπως έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας (δείτε εδώ την ανάρτηση) προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο κι όχι μόνο.

Στενοί φίλοι και άνθρωποι που είχαν βρεθεί κοντά στον ηθοποιό τα προηγούμενα χρόνια, βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων για να πουν το τελευταίο «αντίο».

Ο Γιάννης Ρώτας τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από την ημέρα που ο αδελφός του, Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή.

Στιγμιότυπα από την κηδεία του Γιάννη Ρώτα

Η εκπομπή «Το Πρωινό» και ο Γιάννης Μαλλιαρός βρέθηκαν στην κηδεία του και μίλησαν με την ανιψιά του ηθοποιού και κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία.

«Θα θυμάμαι την παιδική του ψυχή, ήταν πολύ καλός ο θείος μου. Δυστυχώς έφυγε. Από την οικογένειά μας μόνο εγώ έμεινα. Δεν είχε παιδιά, μόνο εμένα. Με είχε σαν παιδί του. Είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου και αυτό ήταν που... κατέπεσε γρήγορα από την στιγμή που έφυγε ο πατέρας μου. Είχε επηρεαστεί γενικά από την απώλεια του πατέρα μου, γιατί ήταν πολύ αγαπημένα αδέρφια. Ο ένας στήριζε τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά Μαρία Ψάλτη.

Οι αναρτήσεις της ανιψιάς του και κόρης του Στάθη Ψάλτη & της Καίτης Φίνου

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια ήταν και ανιψιά του και κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία, η οποία προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Καλό παράδεισο θείε μου...πηγές κοντά στον αδελφούλη σου..» έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Ψάλτη, η οποία δημοσίευσε παράλληλα μια κοινή φωτογραφία του πατέρα και του θείου της.

undefined

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια όμως ήταν και η Καίτη Φίνου, με την οποία είχαν συνεργαστεί σε ταινίες και ήταν από τους ανθρώπους που είχαν μοιραστεί πράγματα λόγω φυσικά της σχέσης της με τον Στάθη Ψάλτη.

Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε στο Facebook της μερικές φωτογραφίες με τον Γιάννη Ρώτα και τον Στάθη Ψάλτη από συνεργασίες τους, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πήγες να βρεις τον αδελφό σου. Θα είσαι ήρεμος, γαλήνιος. Θα ξεκουραστείς Γιάννη. Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση».

Σε μια άλλη ανάρτησή της στο instagram, έγραψε: «Πήγες Γιάννη μου κοντά του. Καλή αντάμωση».