Αγνώριστη η Δανάη Μπάρκα - Έβαλε περούκα και έκανε το Μιχάλη Ρακιντζή στη Eurovision του 2002 (Βίντεο)

Ξεκαρδιστικό!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αγνώριστη η Δανάη Μπάρκα - Έβαλε περούκα και έκανε το Μιχάλη Ρακιντζή στη Eurovision του 2002 (Βίντεο)

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Β ημιτελικού της Eurovision είδαμε την Παρασκευή 12/5 τις περισσότερες εκπομπές να είναι αφιερωμένες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μουσικής, που έχει γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια.

Ανάμεσα λοιπόν, σε αυτές ήταν και το Πάμε Δανάη με την εκπομπή να μην σχολιάζει απλά όσα είδαμε στον ημιτελικό του 2023 αλλά να μπαίνει και στη διαδικασία να κάνει μια επική αναπαράσταση!

Δείτε επίσης: Eurovision 2023: Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον μεγάλο τελικό

Η αναπαράσταση του Πάμε Δανάη ως Μιχάλης Ρακιντζής στη Eurovision

Πιο αναλυτικά, η Δανάη Μπάρκα και άλλα μέλη του πάνελ της αποφάσισαν να ενσαρκώσουν την αποστολή του 2002 με το Μιχάλη Ρακιντζή να τραγουδάει το ''S.A.G.A P.O.", με το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από ξεκαρδιστικό.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Ρακιντζή

Ο Μιχάλης Ρακιντζής (3 Απριλίου 1957) είναι Έλληνας τραγουδοποιός. Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και σημείωσε επιτυχία με τραγούδια σε ποπ, ροκ, αλλά και με μίξη ανατολίτικων, ρέγγε και άλλων στοιχείων.

Το 2002 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση με το τραγούδι "S.A.G.A P.O." . Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το «Μωρό μου φάλτσο» το 1987. Εκτός από τη μουσική του, ασχολείται και με τις πτήσεις.

Αργότερα το ίδιο έτος (1973) δημιούργησε νέο συγκρότημα επονομαζόμενο "Ηλεκτρικός Αργοναύτης", με το οποίο και με το τραγούδι "Αόρατη θεά" συμμετείχε και πάλι σε διαγωνισμό νέων ελληνικών συγκροτημάτων. Η δισκογραφική εταιρεία Columbia διοργάνωσε τον διαγωνισμό σε συνεργασία με το περιοδικό Φαντάζιο, ενώ το βραβείο για τα 13 τραγούδια που θα διακρίνονταν θα ήταν η συμμετοχή σε ένα LP που θα εξέδιδε η εταιρεία, καθώς και μια εμφάνιση στην τηλεόραση, που πραγματοποιήθηκε με οικοδέσποινα τη Γωγώ Ατζολετάκη.

Το LP κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο "Pop Festival '73" και περιλαμβάνει πρώιμες εμφανίσεις και άλλων μετέπειτα γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, όπως του Γιάννη Γιοκαρίνη (με το συγκρότημα "Σκορπιός"), του Κώστα Μπίγαλη (με το συγκρότημα "Live" και με το πραγματικό του όνομα Κωνσταντίνος Μπιγάκης) και του Βασίλη Σπυρόπουλου, μετέπειτα μέλους των Σπυριδούλα (με το συγκρότημα "Νιρβάνα").

Η μουσική του τραγουδιού του Ρακιντζή "Αόρατη θεά" επενδυμένη με άλλους στίχους σημείωσε μερικά χρόνια αργότερα μεγάλη επιτυχία ως "Τα γιασεμάκια σου", τραγούδι ερμηνευμένο από τον Γιάννη Κατέβα. Ο Ρακιντζής υπήρξε από τους πρώτους μουσικούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συνθέσουν.