«Σήμερα το πρωί, για να έρθω εδώ, ζορίστηκα! Ο γιος μου...» - Η αποκάλυψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στον αέρα του Happy Day

Οι δυσκολίες της μητρότητας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Σήμερα το πρωί, για να έρθω εδώ, ζορίστηκα! Ο γιος μου...» - Η αποκάλυψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στον αέρα του Happy Day

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, το βράδυ της Πέμπτης 11/5 βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Action 24, Καλύτερα Αργά, και προχώρησε σε δηλώσεις για τις δυσκολίες που βιώνει ως γυναίκα στον χώρο της πολιτικής και στη Βουλή, εξηγώντας πως ήταν πολλά τα σεξιστικά σχόλια που άκουγε, ιδιαίτερα στην αρχή της καριέρας της.

Την Παρασκευή 12/5, όμως, μίλησε και στην εκπομπή του ALPHA, Happy Day, απαντώντας σε ερωτήσεις και για την οικογένειά της, τη ζωή της με τα δίδυμα παιδιά της, την σχέση της με τον Μίνωα Μάτσα (δείτε εδώ την αδημοσίευτη φωτογραφία τους από τον γάμο τους στις Σπέτσες) και τα προβλήματα που υπάρχουν συγκριτικά με τον ρόλο της ως μητέρα, αλλά και ως πολιτικό.

Η αποκάλυψη της Όλγας Κεφαλογιάννη για την πολιτική και την οικογένειά της

«Πάρα πολύ το έχω αισθανθεί ως νεαρή δικηγόρος γιατί εγώ ξεκίνησα πολύ πολύ μικρή. Πήρα γρήγορα την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στα 22-23 μου ήμουν ήδη δικηγόρος και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου κανονικά, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Εκεί το τι έχω ακούσει! Δέχτηκα μια συμπεριφορά και μια λεκτική κυρίως αντίληψη ότι "εντάξει εσείς κάνετε για μερικά χρόνια τις δικηγορίνες και μετά θέλετε να παντρευτείτε"», είπε αρχικά η ίδια για τα σεξιστικά σχόλια και έπειτα εξήγησε πως αυτό συνεχίστηκε και στην Βουλή:

«Στην πολιτική... Όταν μπήκα Βουλή πρώτη φορά που ήμουν γύρω στα 30. Έχω ακούσει πολλά. Εκεί τότε έκανα ότι δεν ακούω. Επειδή έκανα ότι δεν ακούω, κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα λένε κιόλας. Οπότε τώρα δεν τα ακούω πια. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σου μιλάνε έτσι. Δεν πρέπει να υπάρχει αυτό καν σαν αίσθηση. Εμείς μιλάμε έτσι στους άντρες συναδέλφους μας;».

«Αν είναι κάτι που μου λείπει αυτή τη στιγμή (λόγω της προεκλογικής περιόδου), είναι ο χρόνος που θα ήθελα να έχω με τα μωρά. Νομίζω, παρόλο που είναι ακόμα πολύ μικρά, ότι το καταλαβαίνουν. Σήμερα το πρωί, για να έρθω εδώ, ζορίστηκα. Ο γιος μου με πήρε από το χέρι και δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω. Αυτό είναι βέβαια το θέμα που έχουμε όλες οι γυναίκες που θέλουμε να έχουμε και τη δραστηριότητά μας και την καριέρα μας, αλλά από την άλλη, θέλει να έχει και μια ισορροπημένη και όμορφη οικογενειακή ζωή», επισήμανε για την καθημερινότητά της με τα παιδιά της.

Και πρόσθεσε: «Τα δίδυμα τρέχουν εδώ και πολλούς μήνες, πριν κλείσουν τον χρόνο. Είναι υπέροχο γιατί είναι αγόρι-κορίτσι και έχει και τρομερό ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πόσο διαφορετικοί είναι και ως χαρακτήρες, αλλά και από τη φύση. Το αγόρι και το κορίτσι γεννιούνται με πραγματικά τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ένστικτα και έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό. Κάπως έχουμε πετύχει, όταν κοιμούνται, να κοιμούνται ταυτόχρονα. Κάτι είναι και αυτό».

Σχετικά με τον σύζυγό της, δήλωσε: «Και ο Μίνως ασχολείται πάρα πολύ με τα μωρά και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που ισχύει γενικότερα για τους μπαμπάδες πια. Το λέω γιατί στη δική μας γενιά, οι μπαμπάδες ήταν μεν μια παρουσία με ειδικό βάρος, είχαμε μια σχέση πολύ ωραία, αλλά δεν ήταν αυτό το καθημερινό, ενώ τώρα, ο Μίνως για παράδειγμα, είναι μαζί τους καθημερινά».

Διαβάστε επίσης: Αγκαλιές και φιλιά στο γραφείο της - Αυτό είναι το βαφτιστήρι της που ήρθε από το Βέλγιο για να την δει