«Η Μαρία και η Τζένη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» - Η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει για την ελληνική αποστολή στην Eurovision 2023

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ανάθεση»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Η Μαρία και η Τζένη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» - Η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει για την ελληνική αποστολή στην Eurovision 2023

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο τελικός της Eurovision 2023, οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ βγήκαν στο κανάλι και παρόλο που είχαν προχωρήσει ήδη σε ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτόν, θέλησαν να μιλήσουν live για όλα τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν και τις κατηγορίες για το γεγονός πως εκείνοι επέλεξαν τον καλλιτέχνη και το τραγούδι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κοινού.

Εξήγησαν, λοιπόν, ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή της αποστολής αυτής, ενώ τόνισαν πως δεν περίμεναν να δεχθούν τέτοια "επίθεση", ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα νέο παιδί που στόχο είχε να ενώσει τον κόσμο με την μουσική του, σύμφωνα με το μήνυμα του μουσικού διαγωνισμού. Ξεκαθάρισαν επίσης για το ποσό που δαπανήθηκε και τις αμοιβές τις Μαρίας Κοζάκου και της Τζένης Μελιτά.

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο ποσό που δαπανήθηκε για τη φετινή ελληνική αποστολή

Το ξεκαθάρισμα της ΕΡΤ για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ανάθεση. Η ΕΡΤ απηύφθυνε την πρόταση προς όλους τους διαγωνιζόμενους. Από όλες τις συμμετοχές καταλήξαμε σε μία λίστα των 7. Η διαφορετικότητα φέτος στην επιλογή ήταν ότι εκτός από την επιτροπή της ΕΡΤ για αυτές τις 7 συμμετοχές δημιουργήθηκε τυχαία μία επιτροπή από 70 άτομα από το κοινό που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. Η επιτροπή αυτή ήταν η ίδια με την περσινή και την προπέρσινη στον διαγωνισμό. Τονίζω τη λέξη "διαγωνισμός".

Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε αυτή την αντιμετώπιση στα όρια της τοξικότητας. Το μήνυμα της Eurovision είναι "η μουσική μας ενώνει". Αυτό που βλέπω από μερίδα του ελληνικού Τύπου είναι ότι ο "νικητής μας ενώνει μόνο και όλα τα άλλα μας χωρίζουν"», είπε αρχικά ο κ. Μπορούνης και έπειτα συμπλήρωσε: «Συνήθως γίνονται Σταυροφορίες στα social media (για θέματα όπως αυτά που περιγράφει το τραγούδι του 16χρονου)».

Ο κ. Παπαβασιλείου, μάλιστα, πρόσθεσε: «Το ποσό που παρουσιάστηκε ως τελικό ποσό δεν έχει καμία σχέση την πραγματικότητα. Αν υπήρξε αύξηση οφείλεται στο ότι η EBU αύξησε το ποσό συμμετοχής, αλλά και διότι ο διαγωνισμός έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, μία χώρα εκτός Ε.Έ. που αυτόματα αυξάνει και τα κόστη. Σε καμία περίπτωση καμία επιπλέον αμοιβή δεν υπήρξε για κανέναν εργαζόμενο της ΕΡΤ. Η Μαρία και η Τζένη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Τα 14.000 ευρώ αφορούν το ενοίκιο του booth όπου γίνεται ο σχολιασμός».

Διαβάστε επίσης: Μόνος του ο Vernicos την ώρα του αποκλεισμού του - Τον αγκάλιαζαν μόνο από τις άλλες ομάδες και όχι η ελληνική (Βίντεο)