«Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να πω όσα έγιναν και δεν τα έβγαλα ποτέ από μέσα μου» - Η Άννα Βίσση "έσπασε" τη σιωπή της 17 χρόνια μετά

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Με αφορμή την Eurovision 2023 (δείτε εδώ το ξέσπασμα του Φώτη Σεργουλόπουλου για το 4άρι της επιτροπής στην Κύπρο) πολλοί είναι οι καλλιτέχνες οι οποίοι θυμήθηκαν την δική τους συμμετοχή εκπροσωπώντας την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Άννα Βίσση, η οποία είχε βρεθεί στον διαγωνισμό το 2006 και είχε συγκεντρώσει 128 βαθμούς για το τραγούδι "Everything", οι οποίοι την οδήγησαν στην 9η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια μίλησε στο podcast του Άρη Δημοκίδη και αναφέρθηκε σε όλο το παρασκήνιο εκείνης της αποστολής, αποκαλύπτοντας πολλά από τα γεγονότα τα οποία την δυσαρέστησαν, δίνοντας μία απάντηση σε όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε.

Η αποκάλυψη της Άννας Βίσση 17 χρόνια μετά την συμμετοχή της στην Eurovision

«Επειδή είναι μια χρονιά που δεν είχα βγάλει ποτέ από μέσα μου όσα είχαν συμβεί, νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να πω όσα έγιναν τότε και δεν τα έβγαλα ποτέ από μέσα μου. Ήμουν πάρα πολύ άρρωστη εκείνη την ημέρα, είχα κάλλους στη φωνή και είχα "χτυπήσει" δύο ενέσεις κορτιζόνης. Δε μπορούσα να τραγουδήσω και είχα πάρα πολύ άγχος και στεναχώρια για αυτό», είπε αρχικά η ίδια.

«Αυτό που μου έχει αφήσει αυτή η εμφάνιση, τότε ήταν μία πικρία και για τη θέση και για το πώς το έζησα, όμως τελικά είναι συγκινητικό. Ο κόσμος το γούσταρε αυτό που έγινε. Δεν το ήξερα ότι συνέβαινε όλος αυτός ο χαμός από κάτω, εγώ άκουγα μόνο την ορχήστρα στο ακουστικό. Εγώ βγήκα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, ενώ είχε ήδη κερδίσει το βραβείο την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν το σημαντικό για μένα», πρόσθεσε έπειτα.

Και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο: «Ίσως τελικά παραήταν ευφάνταστη η σκηνική παρουσία. Ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί να θέλει και την ησυχία του, για να προσέξει κανείς τα λόγια και την ερμηνεία του. Αυτές τις έντονες στιγμές και τις εκρήξεις εγώ τα βρίσκω λίγο περιττά. Είχα όμως τόση ανησυχία για τη φωνή μου, που δεν ασχολήθηκα με όλα αυτά. Αν με ρωτούσες σήμερα, θα σου έλεγα ότι θα έβγαινα με ένα blue jean, ένα άσπρο t-shirt και καουμπόικες μπότες. Δεν ήταν ο λόγος που βγήκε 9ο, ήταν ότι είχε επίπτωση στην υγεία μου. Δεν μπορούσα να αποδώσω, μπορούσα να το ακυρώσω αν δεν έβαζα τις ενέσεις. Θυμάμαι ότι καθόμουν στις πρόβες στο καμαρίνι και έκλαιγα. Έλεγα "Πώς θα βγει η εμφάνιση;"».

«Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς που έκραξαν. Μπορεί να τα διάβασα τότε, να με πείραξαν και να τα ξέχασα. Αν ήταν να ασχολούμαι κάθε φορά με τι λένε, τότε δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Βίσση & Καρβέλα: Είχαν σταματήσει με το αμάξι και τραγουδούσαν - H αντίδραση περαστικού (Βίντεο)