«Στα παιδιά μου φαίνεται φυσιολογικό να έχουν δύο μπαμπάδες! Ήρθε ο γιος μου και μου είπε...» - Συγκινεί ο Παντελής Τουτουντζής

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ταξίδι στην αρχή! Οι γονείς μου ήταν...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Στα παιδιά μου φαίνεται φυσιολογικό να έχουν δύο μπαμπάδες! Ήρθε ο γιος μου και μου είπε...» - Συγκινεί ο Παντελής Τουτουντζής

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμά-δες» με την Τζένη Θεωνά βρέθηκε ο Παντελής Τουτουντζής. Ο γνωστός make up artist για ακόμη μια φορά ήταν άκρως αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του και μίλησε για όλους και για όλα χωρίς κανένα διασταγμό.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα νεανικά του χρόνια στην Κρήτη, αλλά και στη ζωή του σήμερα, δίπλα στον σύντροφό του και τα δυο τους παιδιά (δείτε τα εδώ). Παράλληλα, αποκάλυψε και τα όσα ακολούθησαν το coming-out που έκανε στους γονείς του.

Η εξομολόγηση του Παντελή Τουτουντζή

«Στα παιδιά μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό να έχουν δύο μπαμπάδες. Έρχεται ο γιος μου, ο Αχιλλέας και λέει: “Μπαμπά, εμείς έχουμε δύο μπαμπάδες, ενώ ο Ιάσωνας ο κολλητός μου, έχει μπαμπά και μαμά”. Του είπα: “πολύ σωστά το λες, όπως υπάρχουν οικογένειες με δύο μαμάδες και οικογένειες μονογονεϊκές. Ο στόχος μας είναι να είστε ευτυχισμένοι! Θα σας αγαπάμε πιο πολύ κι από την ζωή μας”.

Μεγάλωσα στην Κρήτη στη δεκαετία του ’80 σε μία κοινωνία δύσκολη για ένα γκέι παιδί. Νομίζω όμως ότι το αντιμετώπισα όπως έπρεπε. Την οικογένειά μου την είχα δίπλα μου από ένα σημείο και μετά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ταξίδι στην αρχή: φόβοι, απορρίψεις, μοναξιά, σκοτάδι. Νομίζω επειδή τότε φοβόμασταν οτιδήποτε διαφορετικό, άρχιζα να παίρνω ένα βάρος που μου δημιουργούσε όλη η κοινωνία. Οι γονείς μου ήταν παρατηρητές. Με άφησαν τον χώρο να το δουλέψω μόνος μου, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό γιατί έπαθα μια μικρή κατάθλιψη. Όταν τους το είπα, οι αγωνίες τους ήταν πολύ λογικές: αν θα έχω τη ζωή που θέλω, αν θα με αγαπήσει κανείς όπως έπρεπε.

Ο αδελφός μου ήταν το μεγάλο μου στήριγμα, με πήρε από το χέρι και μου είπε: Θα το πούμε στους γονείς μας, γιατί θέλω να ξέρουν ακριβώς ποιος είσαι κι αν δεν το δεχθούν, θα φύγουμε και θα μείνουμε μαζί! Όταν οι γονείς μου πήγαν σε ειδικό για να τους συμβουλεύσει, ο πατέρας μου τον ρώτησε: μήπως μπορώ να κάνω κάτι; Και ο ειδικός του είπε: ναι, να τον αγαπάς και να μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι. Δεν έχασαν ούτε ένα ραντεβού και ακολούθησαν πιστά τη συμβουλή, δούλεψαν πολύ για αυτό. Η μάνα μου, και της το αναγνωρίζω αυτό, από τη στιγμή που της το είπα, βγήκε στην κοινωνία με πολύ ψηλά το κεφάλι σαν λύκαινα και δεν άφησε ξανά ούτε ένα υπονοούμενο να έρθει προς τα μένα», ανέφερε ο Παντελής Τουτουντζής.