Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με την Μαρέβα έχουμε περάσει από...» - Η ψυχική υγεία, οι γονείς του και τα ρουσφέτια

Η συνέντευξη του στην εκπομπή The 2night show

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με την Μαρέβα έχουμε περάσει από...» - Η ψυχική υγεία, οι γονείς του και τα ρουσφέτια

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στην late night εκπομπή του ΑΝΤ1, The 2night show. Ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει βάλει ξανά υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί, μίλησε για όλα τα ζητήματα που θέλουν να μάθουν οι πολίτες.

Βέβαια, αναφέρθηκε και στην οικογένεια του. Αποκάλυψε πως με την σύζυγό του, Μαρέβα, έχουν περάσει από δυσκολίες, ενώ εξομολογήθηκε πως πάντα του λείπουν οι γονείς του.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο The 2night show

Το κεφάλαιο ψυχοθεραπεία

Σχετικά με την ψυχική υγεία του κόσμου και την απενεχοποίηση της ψυχοθεραπείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως έχει ζητήσει την βοήθεια ειδικού που τον βοήθησε.

«Σε πολύ σοβαρά ζητήματα έχω ζητήσει βοήθεια από ειδικό και δεν έχω καμία δυσκολία να το πω. Νομίζω ότι κάνετε πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία συνολικά. Είναι μία μεγάλη πρόκληση αυτή που αντιμετωπίζουμε. Ειδικά τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τα πιο δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Χρειάζεται μια πολύ συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία.

Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα ψυχικής υγείας με τις παρωπίδες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο, για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση», ανέφερε αρχικά.

«Αυτό που παρατηρώ και με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι στη νέα γενιά, στη γενιά των παιδιών μου υπάρχει πλήρης απενοχοποίηση για τα ζητήματα αυτά και θα ζητήσουν βοήθεια εάν νιώσουν την ανάγκη ότι κάτι θα τους προσφέρει. Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να υπάρχουν δομές που να μπορούν να παρέχουν αυτή τη βοήθεια δωρεάν, γιατί δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη. Έχουμε τηλεφωνική γραμμή η οποία παρέχει μια πρώτη βοήθεια για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα. Αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα», ολοκλήρωσε.

«Ο θυμός, η οργή, η θλίψη, ήταν απολύτως κατανοητά συναισθήματα από όλους μας. Μας ακούμπησε όλους αυτή η τραγωδία. Η νέοι έχουν κι άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι αλλά πιστεύω ότι τελευταία τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Υπάρχει όμως μέσα στους νέους βαθιά η πεποίθηση πως θα ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές και εκεί είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι πολλά αυτά που δεν καταφέραμε. Νομίζω πως δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο θα ήθελα», εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Οι γονείς του

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από καρδιάς για τους γονείς του, που έχουν φύγει από την ζωή. «Πάντα λείπουν. Ήμουν τυχερός γιατί παρότι με έκαναν σε μεγάλη ηλικία, είχα την ευτυχία να ζήσω τον πατέρα μου μέχρι τα 49 μου και να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν αποφορτισμένος από ευθύνες. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα. Μερικές φορές σκέφτομαι τι θα μου έλεγε ο πατέρας μου αν του έκανα μια ερώτηση και αισθάνομαι ότι ξέρω ήδη την απάντηση, αυτό σημαίνει ότι οι γονείς έκαναν πολύ καλή δουλειά!

Όσο ήταν Πρωθυπουργός ο πατέρας μου, εγώ δεν ήμουν στην Ελλάδα μόνο ένα χρόνο που ήμουν στον στρατό. Είχε μεγάλη ικανότητα να κρατά τα πολιτικά προβλήματα μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον. Ήταν ψύχραιμος, θεωρούσε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση», είπε.

Τα ρουσφέτια και η απάντηση γιατί να τον ψηφίσει ο κόσμος να επανεκλεγεί

«Είμαι σίγουρος ότι συμβαίνουν ρουσφέτια, το θέμα είναι η συχνότητα με την οποία συμβαίνει...», ανέφερε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Γιατί να τον ψηφίσει ο κόσμος; «Γιατί ήμουν συνεπής και αυτά που είχα πει ότι θα πράξω, παρά τις δυσκολίες τα έκανα. Από εδώ και στο εξής θέλω να αυξήσω τους μισθούς, να γίνει καλύτερο το ΕΣΥ».