Αποκαλύψεις "βόμβα" για την Eurovision 2023 - Παραιτήθηκε στέλεχος της ΕΡΤ μετά το "φιάσκο";

Χαμός τις τελευταίες μέρες με τον μουσικό διαγωνισμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αποκαλύψεις

Πάρα πολύ μεγάλο χαμό έχει προκαλέσει το 4αρι που έδωσε στον τελικό της Eurovision 2023 η Ελλάδα και συγκεκριμένη η επιτροπή στην Κύπρο και τον Andrew Lamprou, κάτι που φυσικά έχει φέρει μεγάλη δυσαρέστηση (δείτε εδώ την σκληρή απάντηση του Φώτη Σεργουλόπουλου).

Αποκαλύψεις "βόμβα" για την Eurovision 2023

Η εκπομπή Super Κατερίνα έφερε το πρωί της Τρίτης 16/5 νέες αποκαλύψεις. Αρχικά, μίλησε ζωντανά η Πρόεδρος περσινής επιτροπής της ΕΡΤ, Βικτώρια Χαλκίτη, τονίζοντας πως ήταν τελείως άδικη η βαθμολογία, καθώς μιλάμε για ένα πολύ καλό τραγούδι.

Τόνισε, ωστόσο, ότι τα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ούτε ξέρουν ποιοι είναι, οπότε είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν "μιλημένο" και στημένο.

Την ίδια στιγμή, η εκπομπή αποκάλυψε πως υπάρχουν φήμες για παραίτηση - "βόμβα" ανθρώπου της ΕΡΤ, μετά το φιάσκο που έχει συμβεί τόσο με την επιλογή να εκπροσωπήσει ο Victor Vernicos την χώρα μας, τον ντόρο με την βαθμολογία για την Κύπρο, αλλά και το κόστος που δαπανήθηκε για τον μουσικό διαγωνισμό.

Επίσης, έγινε γνωστό πως εστάλη mail στην EBU να εξετάσει την υπόθεση της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ, με την EBU να οφείλει να το κάνει.

Η πρώτη αντίδραση για το 4άρι της Ελλάδας στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision 2023

«Είμαι τόσο συγκινημένος. Προσπαθώ να βρω λόγια αυτή τη στιγμή, αλλά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν. Τους ανθρώπους της Κύπρου, της Ελλάδας, της Αυστραλίας, σε όλο τον κόσμο. Είναι υπέροχο να βρίσκεται εδώ, είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μέρος αυτού και θα χαμογελάω για πάντα», είπε αρχικά ο ίδιος για την εμπειρία που βίωσε.

Και απάντησε για το 4άρι της Ελλάδας και το 3άρι της Αυστραλίας: «Είμαι ευγνώμων για οποιονδήποτε βαθμό και θέλω να πω στους Έλληνες και στους Αυστραλούς ότι νιώθω την υποστήριξη και την αγάπη σας και για μένα αυτό είναι τα πάντα. Σας αγαπώ τόσο πολύ και σας το ανταποδίδω».

Διαβάστε επίσης: Κλείνει στόματα η ΕΡΤ για το 4άρι στην Κύπρο - Αναλυτικά οι βαθμολογίες της ελληνικής κριτικής επιτροπής