Eurovision 2023: Κλάμα στον ΣΚΑΙ με τους Αταίριαστους - Ο λόγος που η Ελληνική επιτροπή έδωσε 12αρι στο Βέλγιο

«Πάμε τώρα στη βασική εξήγηση: γιατί πήρε το Βέλγιο 12 και όχι η Κύπρος; Μία είναι η εξήγηση, πες την»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2023: Κλάμα στον ΣΚΑΙ με τους Αταίριαστους - Ο λόγος που η Ελληνική επιτροπή έδωσε 12αρι στο Βέλγιο

Σούσουρο έχει προκαλέσει το 4αρι που έδωσε στον τελικό της Eurovision 2023 η Ελλάδα και συγκεκριμένη η επιτροπή στην Κύπρο και τον Andrew Lamprou, κάτι που φυσικά έχει φέρει μεγάλη δυσαρέστηση (δείτε εδώ την σκληρή απάντηση του Φώτη Σεργουλόπουλου).

Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης 16/5, οι Αταίριαστοι θέλησαν να δώσουν την δική τους εξήγηση για το γεγονός αυτό στην έναρξη της εκπομπής τους. Ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος, λοιπόν, σχολίασαν με τον τρόπο τους τα αποτελέσματα των μελών που όρισε η ΕΡΤ στην κριτική επιτροπή.

Ο σχολιασμός των Αταίριαστων για την βαθμολογία της Ελληνικής επιτροπής στην Eurovision 2023

«10 στην Πορτογαλία, γιατί τελειώνει το συμβόλαιο του Ρονάλντο, μπας και έρθει σε καμιά δική μας ομάδα προς τα εδώ», σχολίασε αρχικά ο Γιάννης Ντζούνος. «Ισραήλ 8, δικό μας. Αγωνιστήκαμε πολύ για τη Noa. Αυστρία 7. Είχε βγάλει φτηνές πτήσεις η Aegean όλο τον χειμώνα και γέμισε η Βιέννη Έλληνες, οπότε πήραν το 7. Σουηδία 6, γιατί είναι φίλοι μας και έρχεται καλοκαίρι. Αυστραλία 5, ομογένεια. Κύπρος 4, αδικαιολόγητο. Αλβανία 3, ξέρετε γιατί. Έχουμε πολλούς φίλους μας εδώ. Ελβετία 2, γιατί έχουμε πολλές καταθέσεις εκεί και 1 στη Σερβία, γιατί είναι αδέλφια μας», περιέγραψε στη συνέχεια ο Χρήστος Κούτρας.

«Πάμε τώρα στη βασική εξήγηση: γιατί πήρε το Βέλγιο 12 και όχι η Κύπρος; Μία είναι η εξήγηση, πες την», είπε ο δημοσιογράφος. «Για να βγει έξω η Εύα Καϊλή», είπε ο Γιάννης Ντζούνος.

«Καταλάβατε πώς έγινε; Πώς το πήρε το βραχιολάκι η Εύα; Τα είχε κανονίσει πιο πριν ο Δημητρακόπουλος και δώσαμε το 12 στους Βέλγους, για να μην έχετε απορίες», σχολίασε ο Χρήστος Κούτρας. «Άρα εμείς παραδεχόμαστε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε το 12άρι μας στην Κύπρο, όχι επειδή είχε καλό τραγούδι αλλά επειδή είναι αδέλφια μας».